Η αινιγματική γυναίκα που σύμφωνα με τον Ολλανδό ντετέκτιβ έργων τέχνης Άρθουρ Μπραντ, «έδωσε» τον ArtFreak, έχει έρθει σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ και όπως λέει ο κ. Μπραντ προτίθεται να έρθει στην Αθήνα να καταθέσει. Να ξεδιπλώσει στις Αρχές, όχι μόνο όλα όσα γνωρίζει για τη μεγάλη αρπαγή της Εθνικής Πινακοθήκης αλλά και τις «εξομολογήσεις» του Γιώργου Σαρματζόπουλου για την τύχη δύο ακόμη αριστουργημάτων, ενός Πικάσο και ενός Μονέ, που περιήλθαν στην κατοχή του «Έλληνα-Φαντομά» από το δίκτυο των Ρουμάνων – ποντικών που τρύπωσαν το 2012 στο μουσείο Kunsthal στο Ρότερνταμ και τα εξαφάνισαν.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο αυτό το πρόσωπο με προσέγγισε και μου είπε ότι ο Γιώργος Σαρματζόπουλος της εξομολογήθηκε τρία πράγματα: Ότι έχει κλέψει τους δυο πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη ενώ έχει και τα δυο κομμάτια από το Kunsthal. Της είπε επίσης ότι φοβόταν ότι οι Αρχές είχαν φθάσει στα ίχνη του και αυτός ήταν και ο λόγος που είχε αγχωθεί και μπήκε στην Βρετανική Αστυνομία για να διαπιστώσει αν υπήρχε κάτι για αυτόν.

Όταν κατάλαβε ότι δεν είχαν τίποτα, ανακουφίστηκε… Ομολόγησε για τα δυο έργα της Εθνικής Πινακοθήκης, αποδεδειγμένα είχε διεισδύσει στην Βρετανική Αστυνομία και τώρα, αυτό που απομένει για να ελαφρύνει τη θέση του είναι να ομολογήσει που είναι ο Μονέ», εξηγεί ο κ. Αρθουρ Μπραντ, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τις Ελληνικές Αρχές και όπως λέει προτίθεται να προσκομίσει στοιχεία από την έρευνα του και αναφερόμενος στη μυστηριώδη γυναίκα η οποία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το διαμέρισμα του εκκεντρικού θείου στον Περισσό, όπου ο 49χρονος για 9 χρόνια είχε καταχωνιάσει τον Πικάσο και τον Μοντριάν προσθέτει πως «αυτή η υπόθεση έχει άρωμα γυναίκας. Διατηρούσε καλά κρυμμένο μέσα του ένα μυστικό όμως όταν το εκμυστηρεύτηκε σε ένα τρίτο πρόσωπο, στην περίπτωση αυτή μια γυναίκα, το μυστικό χάθηκε και όλα βγήκαν στην επιφάνεια. Η γυναίκα όποτε κληθεί από την Αστυνομία και τις δικαστικές αρχές θα έρθει στην Αθήνα να καταθέσει».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr