Χειροπέδες πέρασαν στο δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας του 33χρονου επιχειρηματία τεχνολογίας Fahim Saleh στη Νέα Υόρκη, που, σύμφωνα με τους New York Times, δεν ήταν άλλος από τον προσωπικό του βοηθό!

Το θύμα βρήκε αποκεφαλισμένο και χωρίς χέρια και πόδια στο υπερπολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν η αδερφή του, το απόγευμα της Τρίτης, με τα εν λόγω μέλη του σώματος του άτυχου επιχειρηματία να είναι μέσα σε πλαστικές σακούλες, ενώ λίγο πιο δίπλα ήταν ένα ηλεκτρικό πριόνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 21χρονος Tyrese Devon Haspil συνελήφθη και εναντίον του θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου και για άλλα αδικήματα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο λόγος του αιματηρού φονικού ήταν το γεγονός ότι ο 33χρονος Saleh ανακάλυψε ότι ο βοηθός του του είχε κλέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει συμφωνία να μην τον καταγγείλει στις αρχές και να του τα επιστρέψει σε δόσεις.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η δολοφονία έγινε τη Δευτέρα, την προηγουμένη, δηλαδή, της ανακάλυψης του πτώματος από την αδερφή του νεκρού, με το δολοφόνο να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, προκειμένου να διαμελίσει το πτώμα και να καθαρίσει, χωρίς ωστόσο να προλάβει.

Όσον αφορά αυτή καθαυτή τη δολοφονία, εκτιμούν πως πρώτα τον ακινητοποίησε με όπλο τέιζερ, και ότι κατόπιν τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου!

Ποιος ήταν ο Fahim Saleh

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του 33χρονου Saleh με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ξεκίνησε από το Λύκειο ήδη, όταν δημιούργησε την ιστοσελίδα PrankDial.com με ηχογραφημένες φάρσες, η οποία, όπως αποκάλυψε το 2018, του είχε αποφέρει 10 εκατ. δολάρια!

Μέσω της τακτικής της δημιουργίας και της πώλησής ιστοσελίδων, συνέχισε και στα χρόνια του στο πανεπιστήμιο Μπέντλεϊ, ενώ η πιο πρόσφατη επαγγελματική δραστηριότητά του, ήταν η δημιουργία της εταιρείας Adventure Capital, η οποία έκανε επενδύσεις σε εταιρείες start up που ασχολούνται με τις μεταφορές σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Κολομβία.

Στο πλαίσιο αυτό είχε ιδρύσει και την Gokada η οποία διέθετε 800 εργαζόμενους και κατέγραψε κέρδη 5 εκατ. δολάρια μέχρι τις αρχές του 2020, οπότε και αποφασίστηκε στη Νιγηρία να απαγορευτούν οι μετακινήσεις με ιδιωτικές εταιρείες στην πρωτεύουσα της χώρας Λάγος.

Πηγή: europost.gr