Πίστευαν ότι η δράση της συμμορίας που είχε διαπράξει πλήθος κλοπές σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας διακόπηκε, επειδή (υπέθεσαν ότι) ο Αλβανός αρχηγός της εγκλωβίστηκε στην πατρίδα του εξαιτίας των μέτρων απαγόρευσης εισόδου εξόδου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, αυτός κρυβόταν στη… Σύρο!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ενημερώθηκαν για την παρουσία του καταζητούμενου αλλοδαπού στο νησί και την Τετάρτη οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψή του με τη συμμετοχή και των ανδρών της Ασφάλειας Ερμούπολης. Ο Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αγρινίου για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απάτες και πλαστογραφίες, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Ταυτόχρονα, με άλλη επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών συνελήφθη στην Πάτρα ο Έλληνας ιδιοκτήτης μιας μάντρας σκαφών σε βάρος του οποίου επίσης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ήταν ένας από τους τρεις Έλληνες που αναζητούνταν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε στις 9 Ιουλίου, και μέσω της επιχείρησής του εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για τα κλοπιμαία τα οποία κατέθετε στο τελωνείο για να εξαχθούν στην Αλβανία ή τα πωλούσε ο ίδιος ως εξαρτήματα. Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται ώσπου να απολογηθούν.

Κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων και πορνεία
Από την ερεύνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει 21 κλοπές εξωλέμβιων μηχανών, 10 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σκαφών, τρεις διαρρήξεις σε αποθήκες με ναυτικό εξοπλισμό και δύο κλοπές τρέιλερ μεταφοράς σκαφών.

Όταν διέκοψε τη λειτουργία της, τη διαδέχθηκε μια δεύτερη που ίδρυσε ο βοηθός του Αλβανού με τη συμμετοχή άλλων τριών ανδρών και τεσσάρων γυναικών, που έχουν συλληφθεί, και διέπραξε οκτώ ζωοκλοπές και τέσσερις κλοπές μετασχηματιστών σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τα μέλη της εξωθούσαν στην πορνεία μία 15χρονη!

Πηγή: europost.gr