Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και η Διδασκαλία της Αγάπης και της Καλοσύνης


Μια ιδιαίτερη μέρα αφιερωμένη στα ζώα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου. Αυτή η ημερομηνία καθιερώθηκε το 1931 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα υπό εξαφάνιση ζώα. Με την πάροδο του χρόνου, η γιορτή επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας συνδέεται και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ο οποίος είναι ο προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία.

Τα ζώα, με την αφοσίωση και την πίστη τους, μας διδάσκουν πραγματική αγάπη και καλοσύνη. Έχουν την ικανότητα να μας δείχνουν τι σημαίνει ανθρωπιά και πάντα βρίσκονται στο πλευρό μας, προσφέροντας μια ανιδιοτελή αγάπη. Σήμερα, τιμούμε τους φίλους μας αυτούς, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της παρουσίας τους στη ζωή μας.

Η Μαρία Βογιατζάκη Ντούζα, αναφερόμενη στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, τονίζει την ανάγκη να δείξουμε φροντίδα στα αδέσποτα ζώα. Εκφράζει την επιθυμία της να μαζέψει όλα τα αδέσποτα και να τα περιποιηθεί, υπογραμμίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν, καθώς και την απουσία ενδιαφέροντος από κάποιους ανθρώπους. Με λόγια που απηχούν την ανθρωπιά, υπενθυμίζει ότι ό,τι έχει η καρδιά, αυτό τελικά και δίνει.

Πηγή: newsbeast.gr