Αμαρτωλές ιστορίες, δικαστικές και καταδικαστικές αποφάσεις, πάρτι πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Ελληνικού λαού και παιχνίδια εξουσίας συνθέτουν μια ζοφερή κατάσταση στο νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», το γνωστό ως Ερυθρός Σταυρός.

Εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο παραμένει ουσιαστικά ακέφαλο. Με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει συγκροτηθεί, ενώ εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες δεν έχει οριστεί αναπληρωτής διοικητής. Το αποτέλεσμα είναι στο νοσοκομείο να ισχύει μιας… γυναικός αρχή! Κι αυτό, διότι απόλυτο κουμάντο κάνει η διορισμένη από την κυβέρνηση διοικήτρια Ελπινίκη Ταβιανάτου.

Η κυρία Ταβιανάτου έχει μακρά προϋπηρεσία στους… διορισμούς σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς το 2014 είχε διοριστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη αναπληρώτρια διοικήτρια στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, είναι δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί στο Υπουργείο Υγείας, δηλώνει κοινωνιολόγος με πτυχίο από το… Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, αλλά θεωρείται «γρανάζι» του προσωπικού μηχανισμού του σημερινού υπουργού Ανάπτυξης.

Η εν λόγω κυρία έχει βρεθεί να εξουσιάζει μόνη της ένα νοσοκομείο και μάλιστα στηρίζεται από την πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων. Όπως πληροφορούμαστε, η πλειοψηφία αυτή αποτελείται από μια… ανίερη σύμπραξη συνδικαλιστών του ΚΙΝ.ΑΛ. που πρόσκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο και μιας μερίδας συνδικαλιστών της Ν.Δ.!

Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων είναι η Βούλα Γεωργάκη, η οποία κατά την προεκλογική περίοδο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛ. εμφανιζόταν στα τηλεπαράθυρα ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά και στέλεχος του επιτελείου του Ανδρέα Λοβέρδου. Μάλιστα, η στήριξη της κυρίας Γεωργάκη από ορισμένα «γαλάζια» στελέχη είχε ως αποτέλεσμα τη διάσπαση των συνδικαλιστών της Ν.Δ., καθώς ορισμένοι εξ αυτών αρνήθηκαν να συμμαχήσουν με το ΠΑΣΟΚ! Αποτέλεσμα αυτής της ουσιαστικής σύμπραξης των πολιτικών «τέκνων» του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ένα πογκρόμ εναντίον όσων αμφισβητούν τη σημερινή κυβέρνηση και τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και εναντίον όσων δεν είναι αρεστοί στην πλειοψηφία που ελέγχει το σωματείο εργαζομένων.

Η πρόεδρος των εργαζομένων Βούλα Γεωργάκη

Την ίδια ώρα, με αποφάσεις της διοικήτριας οι απευθείας αναθέσεις δίνουν και παίρνουν, καθώς η κυρία Ταβιανάτου μοιράζει με την υπογραφή της «ζεστό χρήμα» του Ελληνικού λαού για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Και το ερώτημα που τίθεται είναι ξεκάθαρο: γιατί το Υπουργείο δείχνει τέτοια εμπιστοσύνη σε ένα μόνο άτομο για τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ;

Άλλη μια παράμετρος που εγείρει ερωτήματα είναι η πρόθεση της διοίκησης να ξεκινήσει διαδικασίες για την πώληση ενός κομματιού της μεγάλης περιουσίας που έχει στην κατοχή του το νοσοκομείο. Άραγε, και τις αποφάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας θα τις πάρει μόνη της η διοικήτρια;

Και ενώ το πογκρόμ συνεχίζεται και τα ευρώ δίνουν και παίρνουν με απλές υπογραφές, το νοσοκομείο φαίνεται πως βρίσκεται σε μαύρα χάλια. Εν μέσω κορωνοϊού, περίπου 30 απλές κλίνες παραμένουν κλειστές, λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού. Αυτοί που φαίνονται να ωφελούνται είναι μόνο οι φίλοι και οι συγγενείς υπουργών, οι οποίοι νοσηλεύονται προνομιακά ή εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο.

Οι περίεργες σχέσεις του «Ερυθρός Σταυρός» με το «Ερρίκος Ντυνάν»

Η ιστορία του νοσοκομείου Κοργιαλένειο – Μπενάκειο είναι μακρά, σκοτεινή και δυσώδης, καθώς για πολλά χρόνια βρισκόταν σε ένα περίεργο καθεστώς σύμπραξης με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο διοικείτο από τον καταδικασθέντα σε φυλάκιση επτά ετών για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση Ανδρέα Μαρτίνη.

«Ντυνάν και Ερυθρός Σταυρός είναι συγκοινωνούντα δοχεία» είχε πει στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Ανδρέας Μαρτίνης, δείχνοντας ως πολιτικούς υπευθύνους για το πάρτι προσλήψεων και εκατομμυρίων που γινόταν στα δύο νοσοκομεία τους τότε υπουργούς Υγείας.

Είναι, λοιπόν, σαφές πως οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σήμερα για το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο συνδέονται άρρηκτα και με τις ανοιχτές έρευνες που γίνονται για την αμαρτωλή υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο είχε απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: europost.gr