Και αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό! Αντισηπτικά και εμβόλια σε λαμπάδες, πασχαλινά μπισκότα και τσουρέκια με μηνύματα κατά του κορωνοϊού, λαγουδάκια με εμβόλια που «πέταξαν» τις μάσκες, κυριαρχούν στην πασχαλινή αγορά της Θεσσαλονίκης.

Με μηνύματα αισιοδοξίας εν όψει Πάσχα και ελπίδας για το τέλος της πανδημίας και αρκετή δόση… χιούμορ, αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες και επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης παρασκευάζουν ξεχωριστά προϊόντα για τη δεύτερη πασχαλινή περίοδο εν μέσω πανδημίας.

«Δεύτερη παράξενη πασχαλινή περίοδος και ελπίζουμε να είναι η τελευταία», τονίζει ο πρόεδρος συντεχνίας καταστηματαρχών ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως «στα ζαχαροπλαστεία της πόλης μας, φέτος βλέπουμε πασχαλινά αβγά με ανοιχτό στόμα, για να δείξουμε ότι η επόμενη ημέρα (μετά το τέλος της πανδημίας) δεν είναι η ημέρα της μάσκας, αλλά των όμορφων προσώπων, που θέλουμε να δούμε».

Πάσχα 2021: Λαγουδάκια με παραδοσιακές στολές για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21
Φέτος, όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης εξάντλησαν τη φαντασία και την έμπνευσή τους! «Η φετινή χρονιά πέρα από την πανδημία, πρέπει να μας φέρει και την απελευθέρωση από τις μάσκες και να θυμηθούμε ότι έχουν περάσει 200 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα κατά της Τουρκοκρατίας. Μια σημαντική χρονιά με τους λαγούς μας, που ενώ πέρυσι φορούσαν μάσκα και κρατούσαν εμβόλια, φέτος είναι εύζωνες παραδοσιακά ντυμένοι με τα ρούχα της εποχής, για να μας θυμίζουν πόσο σημαντική η φετινή χρονιά για όλο τον Ελληνισμό», τονίζει.

Στο προσκήνιο, όπως ο ίδιος λέει, παραμένει ο εμβολιασμός καθώς, «φέτος όπως και πέρυσι έχουμε τους πασχαλινούς λαγούς με τα εμβόλια, διότι πρέπει να θυμηθούμε ότι το εμβόλιο είναι η λύση και ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, για να προχωρήσουμε σε μια νέα πραγματικότητα χωρίς μάσκες».

Προτείνει δε, γι’ αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν το Πάσχα και δεν μπορούν, «να γευτούμε εκτός από το παραδοσιακό ελληνικό τσουρέκι, ένα εξαιρετικό “πάσκα” από τη ρωσική ζαχαροπλαστική και μια υπέροχη «κολόμπα» από την Ιταλία».

Πασχαλινά μπισκότα και τσουρέκια με μηνύματα κατά της πανδημίας
«Ελπίζουμε στη λήξη της πανδημίας», αναφέρει, από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια. «Έχουμε παρασκευάσει τα γνωστά μπισκότα λαγουδάκια, πεταλούδες με μηνύματα αισιοδοξίας για τον εμβολιασμό, απαγορευτικά και επιθέσεις κατά της Covid-19 και όπως έχουμε εισπράξει ήδη από τον κόσμο, προκαλούν τουλάχιστον γέλιο», αναφέρει η κ. Κουκουμέρια.

Τονίζει δε, πως «φέτος, για το Πάσχα, ο κόσμος ζητάει αισιοδοξία, ζητάει καλή ψυχολογία και όλα τα σχήματα και τα μηνύματα που θέλουμε να δώσουμε μέσα από τα προϊόντα μας είναι αυτή η αισιοδοξία, που δεν μπορεί θα έρθει… άλλωστε 14 μήνες την περιμένουμε. Ο κόσμος θα έρθει στον φούρνο για να αγοράσει το τσουρέκι όπως κάθε χρόνο και εμείς τους περιμένουμε με φρέσκα προϊόντα».

Λαμπάδες αντισηπτικά, εμβόλια και κορωνοϊός
Με χιούμορ προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα ο Αλέξιος Γεράκης, ιδιοκτήτης καταστήματος με κεριά και λαμπάδες. «Φέτος ό,τι υπάρχει σχετικό με την πανδημία, αντισηπτικά, εμβόλια και κορωνοϊός, έχει βγει σε λαμπάδα. Όλοι αντιδρούν με χιούμορ. Το αντισηπτικό είναι το πρώτο που τραβάει το βλέμμα, γιατί είναι πιο αληθοφανές και μετά όλα τα αλλά. Βέβαια εκτός από τις λαμπάδες της πανδημίας διαλέγουν και άλλες λαμπάδες όπως ποτά, γύρος και σουβλάκια, που φεύγουν πάρα πολύ», υπογραμμίζει.

Σχολιάζοντας την αγοραστική κίνηση ενόψει Πάσχα, ο κ. Γεράκης εξηγεί πως «έχει δύο εβδομάδες που αυξήθηκε πολύ η κίνηση. Φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουμε μεγάλη αύξηση, περίπου 60% με 70%, ωστόσο σε σχέση με το 2019 έχουμε μείωση 30% με 40%. Νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει πώς δουλεύαμε πριν από την πανδημία και όταν βλέπουμε τα νούμερα, καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά» κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr