Το φετινό Πάσχα θα το ζήσουμε μέσα σε πρωτοφανείς, για την εποχή, θερμοκρασίες, που θυμίζουν… καύσωνα στα μέσα του καλοκαιριού! Την Μεγάλη Παρασκευή πήραμε μία πρώτη γεύση των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν το τριήμερο του Πάσχα και θα κορυφωθούν σήμερα Μεγάλο Σάββατο και αύριο την Κυριακή του Πάσχα. Σε αρκετές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα ανέβει πάνω από τους 30 βαθμούς και στις Νότιες γεωγραφικές ζώνες θα φτάσει ακόμα και στους 35 βαθμούς Κελσίου, σε συνδυασμό με αρκετή υγρασία και με μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων έχουν ως εξής:

Βασικό στοιχείο των επόμενων ημερών θα είναι οι νοτιάδες άνεμοι της τάξης των 5 με 6 μποφόρ, οι οποίοι μεταφέρουν αφρικανική σκόνη. Το αποτέλεσμα όπως ήδη το βλέπουμε σήμερα στην Αττική, είναι να δημιουργούνται «σκονοσυννεφιές» κατά τόπους πυκνότερες οι οποίες σε ορισμένες περιοχές (κυρίως στα βουνά) δίνουν λασποβροχές.

O υδράργυρος θα είναι σε σταδιακή άνοδο ημέρες και το Μεγάλο Σάββατο αλλά και και την Κυριακή του Πάσχα θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες και κεντρικές περιοχές της χώρας- δηλαδή σε νότια Στερεά, νότια Πελοπόννησο και Κρήτη. Ενδεικτικά, στην Κρήτη η θερμοκρασία αυτές τις δύο ημέρες θα κυμανθεί από 35 βαθμούς κελσίου και άνω, στην Αθήνα 32 και στην Βόρεια Ελλάδα γύρω στους 30.

Πότε ξεκινάει η υποχώρηση του υδράργυρου
Η ζέστη θα αρχίσει να υποχωρεί από τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα και κυρίως από την ερχόμενη Τετάρτη του Πάσχα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 6 με 8 βαθμών. Μάλιστα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια περιμένουμε και βροχές.

Την Τρίτη του Πάσχα πάντως (ημέρα όπου έχει μεταφερθεί η Πρωτομαγιά) η μέρα θα είναι καλή, αλλά σίγουρα με πιο χαμηλή θερμοκρασία από τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, δηλαδή ως 29 βαθμούς κελσίου στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στα παράκτια όμως, θα πέσει περαιτέρω γύρω στους 25 βαθμούς κελσίου. Στις πόλεις εκείνη την ημέρα δεν θα έχουμε φαινόμενα, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια οι τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr