Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δράση του πρώην επόπτη υγείας ο οποίος προέτρεπε πολίτες να μην εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, ενώ η παρότρυνσή του σε ασθενή να μη διασωληνωθεί, οδήγησε στον θάνατό της.

Ο προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε παραγγελία να γίνει προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε λίγο νωρίτερα το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Το πρώτο σκέλος της εξέτασης αφορά στην διασπορά ψευδών ειδήσεων καθώς ο πρώην επόπτης κατηγορεί γιατρούς ότι χρηματίστηκαν για να προωθήσουν το εμβόλιο. Το δεύτερο και πιο σημαντικό, αφορά σε αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με τον θάνατο της 51χρονης.

Η γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορωνοϊού και του εμβολίου και όταν οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι πρέπει να τη διασωληνώσουν, σύμφωνα με την εκπομπή «ΤLIVE» του Alpha, επικοινώνησε μέσω διαδικτύου με επόπτη δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε αναστολή και εκείνος την προέτρεψε να μη διασωληνωθεί και να καλέσει την αστυνομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr