Τουρκικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως «πρόκληση» κατά της Τουρκίας την αποστολή Μονάδων Καταδρομέων του Ελληνικού Στρατού σε χωριά στη Θράκη.

Όπως σημειώνεται η Ελλάδα έχει εγκαταστήσει Μονάδες Καταδρομέων στο Ορμένιο και στο Σουφλί και μάλιστα πραγματοποίησε άσκηση με βαρέα όπλα στη μέση ενός χωριού του δήμου Μύκης.

Η Ελλάδα, η οποία έχει κλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατιώτες σε χωριά της Δυτικής Θράκης, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε ένα από τα χωριά στην περιοχή Σουφλίου, στο Μέγα Δέρειο, το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο θα αναπτύξει καταδρομείς των Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak οι καταδρομείς ήρθαν στο χωριό με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και ότι οι στρατιώτες θα τοποθετούνταν στον πρώην στρατώνα Παρασκευούδη. Επιπλέον, στάλθηκαν στους στρατώνες 4 στρατιωτικά ελικόπτερα για να υπηρετήσουν στην περιοχή.

Οι Ελληνικές Αρχές ισχυρίστηκαν ότι η Μονάδα στάλθηκε στα Βουλγαρο-Ελληνικά σύνορα για να αποτρέψει τη διέλευση παράνομων μεταναστών και να αποτρέψει τις δραστηριότητες της εμπορίας ανθρώπων.

Υποστηρίχθηκε ότι οι καταδρομείς θα περιπολούσαν την περιοχή 24 ώρες το 24ωρο. Ο Ελληνικός Στρατός και οι Μονάδες Προστασίας Συνόρων της ΕΕ (Frontex) έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή, όπως σημειώνεται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr