Ένα όνειρο ζωής για τον ίδιο, η ιατρική σχολή, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Με 19.400 μόρια, ο Παρασκευάς Ψαλίδας, από το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, έχοντας την κορυφαία επίδοση μεταξύ όλων των υποψηφίων από το Νομό Κοζάνης, πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας κορυφαία επίδοση.

Η ιατρική ήταν ένα όνειρο που ο ίδιος είχε από μικρός και όπως τονίζει με μεθοδική δουλειά το κατόρθωσε. «Το μυστικό είναι ο μαθητής να έχει μέθοδο, πρόγραμμα και φυσικά υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον. Όχι υπερβολές, αλλά μέθοδο, αφοσίωση και πίστη στο στόχο του», λέει χαρακτηριστικά.

Οι επιδόσεις του στα μαθήματα ήταν πάντα καλές, ενώ την τελευταία χρονιά του σχολείου, όπως λέει, κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια, λόγω και του υψηλού στόχου. Ωστόσο, οι βάσεις υπήρχαν από τις προηγούμενες τάξεις, τονίζοντας πως σημαντικό είναι να μη μένουν κενά στο μαθητή.

Δεν σταμάτησε, όμως, να αφιερώνει και χρόνο για τον ίδιο, για να ξεφύγει από το διάβασμα. Αθλητής του χάντμπολ ο ίδιος, αγαπάει τον αθλητισμό, συμμετέχοντας ενεργά αλλά και παρακολουθώντας αθλήματα. «Ένας μαθητής μπορεί να τα συνδυάζει όλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το εάν τώρα ακολουθεί η φοιτητική ζωή, ο ίδιος απάντησε πως «τώρα είναι μόνο η αρχή, η συνέχεια είναι δύσκολη. Θα προσπαθήσω να συνδυάσω τη φοιτητική ζωή με το διάβασμα», λέει χαρακτηριστικά.

Η επιστήμη της ιατρικής τον γοητεύει, και όπως λέει, του αρέσει να βοηθάει τον άνθρωπο. Σε ό,τι αφορά τις πολύ καλές επιδόσεις του, είπε πως ήξερε ότι είχε γράψει καλά, αλλά δεν περίμενε τόσο υψηλές αποδόσεις.

«Το χάρηκα υπερβολικά και εγώ και η οικογένειά μου. Δικαιώνονται οι κόποι μου», κατέληξε

Πηγή: e-ptolemeos.gr

– διαφ –

Πηγή: europost.gr