Ο Πούτιν έθεσε σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τη στρατιωτική διοίκηση να θέσει τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά τις επιθετικές δηλώσεις των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Ανώτατα στελέχη των ηγετικών χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο κ. Πούτιν συμμετείχε σε διάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Η συγκεκριμένη είδηση έσκασε σαν «βόμβα», καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία, τόνιζε ότι η Ουκρανία συμφώνησε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι δεν «άδραξε την ευκαιρία» των διαπραγματεύσεων, που θέλει να διεξαχθούν στη Λευκορωσία, χώρα απ’ όπου η Ρωσία ξεκίνησε ένα μέρος της επιχείρησης εισβολής της εναντίον της Ουκρανίας.

«Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη της Λευκορωσίας Γόμελ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Εκείνοι, επιδεικνύοντας ασυνέχεια, δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία μέχρι τώρα», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, ο Ναφτάλι Μπένετ «πρότεινε να μεσολαβήσει το Ισραήλ για την παύση των εχθροπραξιών». Από την πλευρά του, το γραφείο του Ισραηλινού ηγέτη ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι «οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: europost.gr