Ενημερωτικά μηνύματα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοιό θα λαμβάνουν από τη Δευτέρα οι 285 χιλιάδες ανοσοκατασταλμένοι.

Η σχετική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους θα ανοίξει την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ακολουθούσουν, πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, οι άνω των 60 ετών και η πλατφόρμα για τα ραντεβού αυτά θα ανοίγει ανά 48ωρο, για τις ηλικιακές ομάδες ανά πενταετία. Η τρίτη δόση για τους άνω των 60 θα γίνεται μετά την παρέλευση του 6μηνου από την δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίας θα ακολουθούσουν οι κάτω των 60 ετών, στους οποίους η τρίτη δόση θα γίνεται 8 μήνες μετά την δεύτερη.

Ενδέχεται πριν αρχίσει ο εμβολιασμός για τους κάτω των 60 να παρεμβληθούν οι υγειονομικοί.

Κάμψη των εμβολιασμών καθώς ανοίγουν τα σχολεία

Ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας είναι οι επόμενες ημέρες καθώς το «πρώτο κουδούνι» που θα χτυπήσει σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η αγωνία των ειδικών εντείνεται από την κάμψη που παρουσιάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν μόλις 729 εμβολιασμοί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που ανακοινώθηκαν οι περισσότεροι εμβολιασμοί έγιναν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (136) ακολούθησε ο Βόρειος Τομέας με 107 ενώ στη Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο έγιναν 62. Σε 31 Περιφερειακές Ενότητες είχαμε μονοψήφιο αριθμό εμβολιασμών ενώ σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας δεν έγινε ούτε ένας!

Από την έναρξη του προγράμματος Ελευθερία έχουν πραγματοποιηθεί 5.845.265 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τους επιστήμονες να υπογραμμίζουν ότι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας θα πρέπει να εμβολιαστούν περίπου 8 εκατομμύρια.

Υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης τις επόμενες ημέρες, από την επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας η κυβέρνηση εναποθέτει ελπίδες στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από αύριο 13/9 αλλά και σε μια νέα εκστρατεία πειθούς την οποία «εγκαινίασε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τα παιδιά που έχουν κάνει 17 εμβόλια να κάνουν και το 18ο .

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, καθώς και στον εμβολιασμό των παιδιών 12 ετών και άνω.

Όπως είπε, «τα σχολεία ανοίγουν αύριο, ανοίγουν με περισσότερους εκπαιδευτικούς», ενώ απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να ξανακλείσουν τα σχολεία λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «πρόθεση μας τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

«Τα σχολεία ανοίγουν αύριο, πιστεύω σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Με μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερους εκπαιδευτικούς. Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Έχουμε ξεκάθαρα πρωτόκολλα αλλά δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά. Κάνω έκκληση στους γονείς. Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια. Αυτό είναι το 18ο» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι βέβαιο ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά άνω των 12 ετών» είπε και απηύθυνε έκκληση «σε γονείς, αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά να εμβολιαστούν».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως τόνισε ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και κάλεσε τα παιδιά να εμβολιαστούν και αυτά. Επεσήμανε, δε, ότι τα σχολεία ανοίγουν με το τρίπτυχο “εμβόλια-μάσκες-πολλά τεστ”.

«Ο στόχος μας για φέτος είναι διττός: αφ’ ενός η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όπλο τον εμβολιασμό, και τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών, όπως οι εντατικοί εργαστηριακοί και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αφετέρου η υλοποίηση των σημαντικών καινοτομιών για ένα σχολείο πιο σύγχρονο, πιο ελεύθερο και αυτόνομο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Παιδείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr