Οριστικό είναι το τέλος της παραγωγικής δραστηριότητας της Pitsos, μετά από αρκετές παρατάσεις την τελευταία τριετία.

Μίας δραστηριότητας που κράτησε επί 156 συναπτά έτη καθιστώντας την ιστορική εταιρεία μία απ’ τις πιο παλιές αλλά και την τελευταία ελληνική εταιρεία στην παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών. Έστω και υπό την ομπρέλα του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου BSH, όπου μπήκε τα τελευταία 40 χρόνια.

Αύριο, 31 Μαρτίου θα σιγήσουν οι μηχανές στο εργοστάσιο του Ρέντη και η συντριπτική πλειοψηφία των εναπομεινάντων 200 εργαζομένων θα σταματήσουν πλέον να χτυπούν κάρτα και θα τεθούν εκτός της εταιρείας που θα διατηρήσει μόνο την εμπορική της δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας σε νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρουν πως παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς όλους τους φορείς κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του την αγωνία των εργαζομένων.

«Άφησαν στην τύχη τους εργαζομένους καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις Κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Πίτσος)», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και τον καλούν να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλία «έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες».

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης σας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρόταση για παραμονή του εργοστασίου και διατήρηση των θέσεων εργασίας». Η τελευταία αναφορά εμμέσως αναφέρεται στην πρόταση που έχει καταθέσει στην BSH η Πυραμίς Μεταλλουργία για να πάρει τον εξοπλισμό και μέρους του εργοστασίου με στόχο τη συνέχιση της παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών στη χώρα.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ εκφράζει την αγανάκτηση της για το κλείσιμο του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελλάδα. «Μία κερδοφόρα εταιρεία στη χώρα μας, με διαδρομή 156 ετών, βάζει λουκέτο μετά την απόφαση της Γερμανικής BSH, θυγατρικής της BOSCH, να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

«Η Συνομοσπονδία, για ακόμη μία φορά και τώρα την ύστατη στιγμή, ζητάει την παρέμβαση της Κυβέρνησης ώστε να κρατηθεί στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη, δεν μπορεί να αφήνει στην τύχη τους εκατοντάδες εργαζόμενους και να μην λαμβάνει καμία πρωτοβουλία που θα αποτρέψει το λουκέτο στην ΠΙΤΣΟΣ. Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να ασκήσει πίεση ώστε να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της για επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη δεν σημαίνει να κλείνουν εργοστάσια που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την Ελληνική οικονομία και να οδηγούνται στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr