Οριστικοποιήθηκε από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και ανακοινώθηκε πως ο Αγιασμός σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας θα γίνει, τελικά, στις 14 Σεπτεμβρίου.

– Advertisement –

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του orthodoxianewsagency.gr ο Αγιασμός στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο μετά τις 11 το πρωί, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί και οι λειτουργίες για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, ενώ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ θα εκδοθεί και το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου
Κατά τη χθεσινή ημέρα, πάντως, εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του Πρακτορείου για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Αγιασμό στα σχολεία, καθώς φέτος η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους συμπίπτει με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, δήλωσε: «ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουμε λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

Προφανώς, ο Μακαριώτατος προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση, επειδή η αρχική σκέψη ήταν ο Αγιασμός να γίνει στις 15, καθώς στις 14 το πρωί οι ιερείς θα λειτουργούν στους ναούς τους.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr