Με αιτιολογία την… επίθεση πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις 11 ατόμων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αντιμετωπίζοντας φυσικά βαρύ κατηγορητήριο.

Μεταξύ των συλληφθέντων, που σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών η αστυνομία προχώρησε χωρίς να «υπολογίζει», βρέθηκε και η δασκάλα του 7ου δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβη Καλοκύρη.

Οι κατηγορίες
Η δασκάλα που βρέθηκε στην πλατεία με τον σύντροφό της συνελήφθη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης» καταδικάζει τη σύλληψη της δασκάλας η οποία είχε στείλει απαραίτητο SMS αλλά είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά στο περιστατικό και ζητά να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου
«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της συναδέλφου μας αναπληρώτριας δασκάλας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβης Καλοκύρη και του συντρόφου της Φίλιππου Καλογρίδη στη διάρκεια της επιχείρησης τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και οι δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο ”στο σωρό”». Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ”βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής”(!!!) ενώ τις ίδιες copy paste κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Πρόκειται για απίστευτα ψέματα και γελοιότητες. Όλοι όσοι γνωρίζουμε τη συνάδελφο, μπορούμε να εγγυηθούμε γι αυτό. Αντί ”τα όργανα της τάξης” να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία τους έβαλαν με το ”έτσι θέλω”» και ”γιατί μπορούν” τους απήγγειλαν και κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή είναι νέοι που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή! Θα έπρεπε να ντρέπεστε!

Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη; Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία;
Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία; Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές;
Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν να δέρνουν και να απειλούν;
Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας. Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση των κατηγοριών για τη συνάδελφό μας και το σύντροφό της αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.

Απαιτούμε την αθώωσή τους! Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα να γίνονται συλλήψεις και να ταλαιπωρούνται από ανεξέλεγκτες αστυνομικές δυνάμεις αθώοι άνθρωποι με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr