Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι η Κύπρος της ανήκει, με επίσημη καταδίκης της ανύψωσης της βυζαντινής σημαίας σε τζαμί στη Λάρνακα κατόπιν δηλώσεων του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι και του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Μάλιστα δίνουν και «διαταγές» στην Κυπριακή Δημοκρατία να βρεθούν οι «δράστες» και να συλληφθούν. Ο Αττίλας σε όλο το μεγαλείο του…

Σε μήνυμά του στο τουίτερ ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρει: “Πάλι πρόκληση και προβοκάτσια με τη βυζαντινή σημαία που κρέμασαν στο Τζαμί Τούζλα στη Λάρνακα…Η ‘Ε/κ’ διοίκηση πρέπει να σταματήσει να ενθαρρύνει την έχθρα κατά των Τούρκων και του Ισλαμισμού τον οποίο κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι προσπαθούν να αναστήσουν τον τελευταίο καιρό στο νότιο μέρος του νησιού αλλά και να εφαρμόσει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της νοσηρής νοοτροπίας”.

Και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας αναφέρει στο δικό του μήνυμα στο τουίτερ ότι μετά το περιστατικό σε τζαμί της Λεμεσού, καταδικάζουν και την ανύψωση βυζαντινής σημαίας στο τζαμί Τούζλα της Λάρνακας.

“Καλούμε την ‘Ε/κ διοίκηση’ να βρει τους δράστες αμέσως. Το μίσος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό”, αναφέρει ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Να σημειωθεί ότι σε διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τοποθέτηση της σημαίας του Βυζαντίου σε τζαμί στη Λάρνακα, προχώρησε η Αστυνομία.

Πηγή: europost.gr