Ολονύχτιο πόλεμο με την άγρια πυρκαγιά, που κατακαίει από το μεσημέρι της Τρίτης τις ευρύτερες δασικές περιοχές, αλλά και τα σπίτια, σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες, εξακολουθούν να δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες, με κάθε μέσον που διαθέτουν. ‘Κόκκινη γραμμή’ ύστατης άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει γίνει η Εθνική Οδός, στο ύψος της γέφυρας της Βαρυμπόμπης. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αν η φωτιά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, περάσει την Εθνική Οδό, τότε θα κατακάψει ένα μεγάλο μέρος των Βορείων προαστίων της Αθήνας, μεταξύ των οποίων η Ερυθραία, ο Άγιος Στέφανος, η Κηφισιά, το Καστρί, η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, η Άνοιξη κλπ.

Ανώτατο στέλεχος της Πυροσβεστικής εξηγούσε προς την συντακτική ομάδα του europost.gr ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξελιχθεί στην πράξη αυτό το εφιαλτικό σενάριο, διότι θα δημιουργήσει άμεσο κίνδυνο για να χαθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και θα καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Αθήνας, με χιλιάδες σπίτια καμμένα και ανυπολόγιστη ζημιά στο περιβάλλον και στις υποδομές!

Το βασικό μέτωπο της μάχης, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, βρίσκεται στο ρέμα της Χελιδονούς, το οποίο έρχεται από τη Βαρυμπόμπη και ουσιαστικά περνάει κάτω από την Εθνική Οδό, με τις φλόγες σε τεράστιο ύψος να κατακαίουν πελώρια δέντρα, που βρίσκονται κάτω από τον παράδρομο του καθοδικού ρεύματος της Εθνικής Οδού.

Σε κάθε περίπτωση η νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη το πρωί είναι περίοδος μεγίστης επιφυλακής, μέχρι να ξημερώσει, ώστε να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιστρέψουν για να επέμβουν αποτελεσματικά για τον περιορισμό, την ανάσχεση και τελικά το σβήσιμο της καταστρεπτικής αυτής πυρκαγιάς. 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr