Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ουκρανίας στο Μινσκ, μεταδίδει το Reuters, με πληροφορίες από το TASS.

Ουκρανός διαπραγματευτής μετέφερε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία οδήγησαν σε μικρές θετικές εξελίξεις όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Ανέφερε επίσης ότι δεν οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση.

Τις τελευταίες ώρες, παρότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει σε μια κατάπαυση πυρός που θα επέτρεπε στους άμαχους να αποχωρήσουν από το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις, συνέχιζε τους βομβαρδισμούς.

Στη δωδέκατη ημέρα μπήκε σήμερα ο πόλεμος στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο.

Την ίδια ημέρα (7/3), διεξήχθη ο νέος γύρος επαφών ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια ελπίδα αποκλιμάκωσης της κρίσης. Οι προσδοκίες, ωστόσο, παραμένουν χαμηλές.

Οι Ρώσοι, εντωμεταξύ, πολιορκούν τη Μαριούπολη, που αντιστέκεται ακόμα. Μια δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης της πόλης, το πρωί της Κυριακής «διακόπηκε» όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για την αποτυχία να απομακρυνθούν οι άμαχοι.

Δείτε LIVE εικόνα από το Κίεβο

Πηγή: europost.gr