Το άτυπο μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα οδήγησε σε χαμηλό ρεκόρ στην αξία των εισαγωγών από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε το Reuters.

Η αξία εισαγωγών τουρκικών αγαθών στη Σαουδική Αραβία έπεσε στα 14,1 εκατομμύρια Ριάλ (3,76 εκατομμύρια δολάρια) τον Ιανουάριο, από 50,6 εκατομμύρια Ριάλ (13,49 εκατομμύρια δολαρια) τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο τα επίσημα μηνιαία εμπορικά στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Στατιστικής της Σαουδικής Αραβίας, οι εισαγωγές από την Τουρκία εκτιμήθηκαν σε 622 εκατομμύρια Ριάλ (165,85 εκατομμύρια $) τον Ιανουάριο του 2020. Από τότε, τα στοιχεία έδειξαν ότι η Τουρκία είχε πέσει στην 76η θέση από την 13η, σε ότι αφορά τις εισαγωγές στο βασίλειο του Κόλπου.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Ριάντ παραμένουν γεμάτες εντάσεις μετά την πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018, με αποτέλεσμα επιχειρηματικές ομάδες της Σαουδικής Αραβίας , όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr