Έντονη ανθελληνική δραστηριότητα αναπτύσσει τον τελευταίο καιρό στην Αλβανία το κόμμα των Τσάμηδων, το οποίο έχει κερδίσει έδρες στη Βουλή και έχει ως ηγέτη τον σκληρό Αλβανοτσάμη εθνικιστή Σπετίμ Ιντρίζι.

– Advertisement –

Τόσο ο Πρόεδρος του κόμματος, όσο και τα μέλη της ηγετικής του ομάδας, οργώνουν την Αλβανία και ‘αλωνίζουν’ τα Αλβανικά ΜΜΕ, πιέζοντας ασφυχτικά τον Πρωθυπουργό Έντυ Ράμα να μην προχωρήσει σε συμφωνία με την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες, αν δεν θέσει πρώτα στην Ελληνική κυβέρνηση τα ζητήματα των Τσάμηδων, που υποστηρίζουν οι Αλβανοί εθνικιστές ότι δήθεν ‘υπέστησαν γενοκτονία από την Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο’.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό ο ηγέτης των Τσάμηδων Ιντρίζι, έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, για να του θέσει τα συγκεκριμένα ζητήματα και να ζητήσει την παρέμβασή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα των Τσάμηδων στην Αλβανία, σε όλες τις ανοιχτές εκδηλώσεις που κάνει, αναρτά ένα μεγάλο πανό με τον χάρτη της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’, που περιλαμβάνει την ‘Τσαμουριά’, την οποία οι Αλβανοί εθνικιστές παρουσιάζουν να φτάνει μέχρι και την Πρέβεζα!.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr