Η μετάλλαξη Ομικρον έπληξε και τα καλλιτεχνικά δρώμενα, καθώς πολλές παραστάσεις και εκδηλώσεις αναβάλλουν ή ακυρώνουν τις πρεμιέρες τους! Πάμε να δούμε τις αλλαγές στο θεατρικό σανίδι!

Το πρότζεκτ του σκηνοθέτη Ρομάν Γαβρά, που είχε ανακοινώσει το Ιδρυμα Ωνάση, αναβάλλεται για την άνοιξη. Οπως αναφέρεται σε νεότερο δελτίο Τύπου, ο κορωνοϊός αναχαίτισε την πορεία του «Gener8ion», το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοντινό μέλλον. «Ο Romain Gavras και το έργο του από το 2034 έρχονται στην Αθήνα την άνοιξη του 2022» ανακοίνωσε το ίδρυμα.

Αναστολή ανακοινώθηκε και για την παράσταση «TERROR»: «Οι παραγωγοί, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές του δικαστικού θρίλερ “TERROR” που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνών, με αίσθημα ευθύνης αποφασίζουν, παρά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος, να αναστείλουν προσωρινά τις παραστάσεις του έργου, με σκοπό την προστασία της υγείας θεατών και εργαζομένων. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα».

Επίσης, αναβάλλεται η πρεμιέρα της παράστασης «Η αλήθεια είναι». «Λόγω της ασφυκτικής συνθήκης που επικρατεί, η ομάδα bijoux de kant αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου πρεμιέρα της. Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση με τις νέες ημερομηνίες των παραστάσεων» αναφέρουν οι bijoux de kant

Την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης «Αφανισμός». Αναβάλλεται η πρεμιέρα της παράστασης «Θάνατος και η κόρη» που σκηνοθετεί η Θάλεια Γρίβα στο θέατρο 104 και μεταφέρεται για τον Φεβρουάριο.

Μετάθεση υπάρχει και για τον «Θείο Βάνια»! Το Θέατρο Προσκήνιο «με λύπη και αγωνία για τις ημέρες που ζούμε», ανακοινώνει τη μετάθεση της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας της παράστασης «Ο Θείος Βάνιας» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, για τον Οκτώβριο του 2022. Η παράσταση «Φαίδρα», της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, θα συνεχίσει τον επιτυχημένο κύκλο των παραστάσεών της στο θέατρο Προσκήνιο.

Επίσης ακυρώθηκε και η περφόρμανς του Henry Rollins. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων θα αρχίσει στις 13 Ιανουαρίου 2022.

Λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης οι προγραμματισμένες συναυλίες του Παύλου Παυλίδη με τους Hotel Alaska για τον μήνα Ιανουάριο αναβάλλονται. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τον επαναπρογραμματισμό των συναυλιών αυτών σε νέες ημερομηνίες που οι συνθήκες θα το επιτρέπουν. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα μπορούν να επιλέξουν μια από τις νέες ημερομηνίες ώστε να μεταφερθούν τα εισιτήριά τους.

Πηγή: europost.gr