Έντονη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς τα αυξανόμενα κρούσματα. Την ώρα που Πιερία και Ημαθία αναστέλουν τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κορωνοϊού, συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Καβαλάρι στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Και αυτό γιατί εντοπίστηκαν δεκαπέντε και πλέον κρούσματα σε δημοτικό σχολείο του χωριού. Το γεγονός έχει ήδη οδηγήσει στο κλείσιμο τάξεων του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (25/10) μεταβαίνει στο χωρίο κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει δωρεάν ελέγχους rapid tests σε κατοίκους και μαθητές από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι.

«Έχει ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός σε προηγούμενους ελέγχους στο σχολείο, όμως τώρα τα κρούσματα είναι αρκετά», τονίζει στο GRTimes ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, που κατόπιν δικού του αιτήματος θα σταλεί από τον ΕΟΔΥ κινητό κλιμάκιο.

«Γνωρίζουμε ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στο μεγαλύτερο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας, όμως εδώ θορυβηθήκαμε επειδή έχουμε να κάνουμε με αρκετά κρούσματα με ένα δημοτικό σχολείο σε μία μικρή κοινότητα όπως αυτή του Καβαλαρίου», κατέληξε ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr