Κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 88χρονη γυναίκα, θετική στον κορωνοϊό, η οποία διέμενε και στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι.

Πρόκειται για το 264ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και για το 17ο από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Μπορεί κάποια κανάλια να επιλέγουν να μεταδίδουν τη σχετική είδηση τελευταία ή προτελευταία στα δελτία τους. Η πραγματικότητα, όμως, είναι μια και δεδομένη και είναι εξαιρετικά σκληρή για τους αρμοδίους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Ναί, η αρμοδία υφυπουργός για τα γηροκομεία και τις κοινωνικές δομές Δόμνα Μιχαηλίδου βγήκε πριν από τρείς – τέσσερις μέρες και ανακοίνωσε μέτρα πρόληψης και προστασίας, αλλά όλα αυτά πάρα πολύ αργά, με εξαιρετική καθυστέρηση και αφού, σε ένα μόνο από τα γηροκομεία της χώρας είχαν προκύψει 15 θάνατοι από κορωνοϊό.

Να το γράψουμε απλά και ξεκάθαρα: Αν είχε την στοιχειώδη ευθιξία η υφυπουργός κα Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά από αυτές τις δραματικές εξελίξεις, θα έπρεπε να είχε αμέσως παραιτηθεί!

Και ας μην σπεύσουν κάποιοι να σηκώσουν αδιάφορα τους ώμους, υποστηρίζοντας την βαθύτατα φασιστική άποψη ότι «γεροντάκια ήταν και θα έφευγαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε έτσι είτε αλλιώς!»

Όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις, ας παριστάνουν τους προοδευτικούς και τους φιλελεύθερους, έχουν μέσα τους βαθιά ριζωμένες τις αντιλήψεις της ευγονικής θεωρίας του Μεσοπολέμου, την οποία υπηρέτησαν, με πίστη και φανατισμό, τα ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα και μια σειρά από επιστήμονες, που δούλεψαν για τα καθεστώτα αυτά.

Από πού κι ως πού ήταν ‘φυσικό’ και ‘αναμενόμενο’ αυτό το μακελειό στα γηροκομεία; Οι γέροντες και οι γερόντισσες που εφιλοξενούντο εκεί είχαν τεθεί (δικαίως) σε αυστηρή καραντίνα από τον περασμένο Μάρτιο και τους είχε απαγορευθεί κάθε επίσκεψη από συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Αυτό, που παρέλειψε όμως να πράξει το αρμόδιο Υπουργείο -και εν προκειμένω η κα Δόμνα Μιχαηλίδου- ήταν να υποχρεώσει το εργαζόμενο προσωπικό στα νοσοκομεία (πάσης φύσεως) να κάνει υποχρεωτικά από βδομάδα σε βδομάδα το τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι από τον μοναδικό κίνδυνο μετάδοσης, που ίσχυε γι αυτούς.

Ιδού, λοιπόν, το αποτέλεσμα: Οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία πήγαν τις διακοπές τους και όταν γύρισαν πίσω, επειδή κανένας δεν τους υποχρέωσε να μπούν αμέσως σε καραντίνα και να κάνουν το απαραίτητο τεστ, μόλυναν τους ηλικιωμένους με κορωνοϊό και τους έστειλαν στον άλλο κόσμο! Μόνο στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου έχουν καταγραφεί ήδη 15 θάνατοι, ενώ αρκετοί άλλοι συνέβησαν στο γηροκομείο του Ευόσμου, αλλά και σε άλλα γηροκομεία και κοινωνικές δομές της Ελλάδος.

Αφού, λοιπόν, έγινε το Μακελειό, αποφάσισε η κα Μιχαηλίδου να κινηθεί και να βγεί και να ανακοινώσει μέτρα.

Ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες του για τους άδικους θανάτους όλων αυτών των ανθρώπων;

– διαφ –

Πηγή: europost.gr