Πλέον είναι καθημερινές οι αναφορές σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της επέλασης του νέου σφοδρότερου κύματος της πανδημίας, που σαρώνει τη χώρα.

Οι αναφορές αυτές προέρχονται από τους ίδιους τους υγειονομικούς – γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό- και πολλές φορές λέγονται αλήθειες που σοκάρουν και προβληματίζουν.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στον Ευαγγελισμό προειδοποίησε ο επικουρικός πνευμονολόγος Σταμάτης Τσιπιλής.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο κύριος Τσιπιλής είπε σχετικά: «Ένας διασωληνωμένος είναι στον όροφο τέσσερις ημέρες σε αναμονή για κρεβάτι Εντατικής. Κατέρρευσαν συνάδελφοι. Χρειάζονται επαναλαμβανόμενα τεστ και στο νοσοκομείο, καθώς οι εμβολιασμένοι συνιστούν το 38% των εισαγωγών και παρουσιάζουν συμπτώματα στο όριο της διασωλήνωσης»,

Πέρα όμως από τη δραματικότητα της περιγραφής των συνθηκών που επικρατούν σε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτήρια της χώρας, ιδιαίτερη σημασία έχει η αποκάλυψη πως το 38% των εισαγόμενων περιστατικών στην κλινική Covid είναι εμβολιασμένοι ασθενείς. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό.

Παραθέτουμε το βίντεο με τις δηλώσεις του κυρίου Τσιπιλή για του λόγου το αληθές

‘Θωρακίζουν’ το ΕΣΥ κλείνοντας μονάδες! – Τρομερές καταγγελίες από την ΕΙΝΑΘ
Η κυβέρνηση κλείνει το τμήμα νοσηλείας της Ψυχιατρικής κλινικής Ενηλίκων του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, λόγω μετακίνησης του προσωπικού του σε δομές Covid!

Να, λοιπόν, πως σκέφτεται η κυβέρνηση την ‘θωράκιση’ του Ε.Σ.Υ. προ του δύσκολου χειμώνα που προμηνύεται.

Για το γεγονός αυτό διαμαρτυρήθηκαν έντονα η διευθύντρια και το προσωπικό της κλινικής με επιστολή της προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας το Σωματείο Εργαζομένων, το Υφυπουργείο ψυχικής υγείας και την 3η ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή, «πέρυσι την ίδια περίοδο ανεστάλησαν πολλές από τις δραστηριότητες της κλινικής για τον ίδιο ακριβώς λόγο … Θα περιμέναμε λοιπόν από την εμπειρία που αποκομίσαμε όλοι από τα τελευταία δύο χρόνια να είχαν γίνει κινήσεις που δεν θα μας οδηγούσαν στην ίδια ακριβώς δυσλειτουργική κατάσταση».

Την ίδια ώρα οι γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Οι γιατροί της ΕΝΙΘ, σε ανακοίνωση τους καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή που, με ευθύνη της Κυβέρνησης και των Διοικήσεων, όχι απλά παρέμειναν, αλλά διογκώθηκαν. Το τελευταίο παράδειγμα της μετατροπής του ΓΝΘ Αγ. Παύλου σε μονοθεματικό νοσοκομείο για ασθενείς Covid, αφήνοντας όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη χωρίς νοσοκομείο για όλες τις άλλες παθήσεις, είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της μη λήψης των αναγκαίων μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας», επισημαίνουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΘ και καταλήγουν λέγοντας:

«Τις συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς και οι εξουθενωμένοι υγειονομικοί. Την επισφαλή λειτουργία των κλινικών και τα επακόλουθα στην υγεία των ασθενών. Πάνω από όλα αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των Διοικήσεων ΥΠΕ και νοσοκομείων που έχουν αφήσει αθωράκιστο το ΕΣΥ. Τις ευθύνες τους που δεν έκαναν πράξη τα αυτονόητα που ζητούσαν τα σωματεία των υγειονομικών για την ενίσχυση του.

Τους το δηλώνουμε ακόμα μια φορά. Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί και στατιστική! Να αναλάβουν τώρα τις εγκληματικές τους ευθύνες για τις ζωές που χάνονται. Οι υγειονομικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί έχουμε χρέος στην ζωή».

Μετά και από αυτά είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι πλέον της διαχείρισης της κρίσης θέτοντας την ζωή χιλιάδων ασθενών σε κίνδυνο.

Σκέψεις για Χριστούγεννα με αυστηρότερα μέτρα για όσους είναι ανεμβολίαστοι
Το ενδεχόμενο του lockdown έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση, που εξετάζει τρόπο, ώστε να σωθούν τα Χριστούγεννα και να μην την… πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Έτσι, ένα από τα σενάρια προβλέπει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κυρίως σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. Ήδη, από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, τίθενται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, καθώς θα επιτρέπονται λιγότερα άτομα, με τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα να επιστρέφει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτείνεται να ισχύσει μετά τις 22 Νοεμβρίου η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test σε τρία για τους ανεμβολίαστους, από τα δύο που ισχύουν μέχρι τώρα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε: « Φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να το κάνουμε λίγο όπως πέρσι, κατά τη γνώμη πρέπει να συζητηθούν μέτρα όπως ελάττωση της χωρητικότητας των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους και προφανώς η επιβολή της μάσκας σε μεγαλύτερη έκταση».

«Να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους τα οποία θα κλιμακωθούν αν χρειαστεί όχι τιμωρητικά αλλά γιατί νοσούν περισσότερο και κινδυνεύουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr