Σήμερα, Τετάρτη 07.10.2020, ο κορωνοϊός έδωσε ξανά βροντερό “παρών”, καθώς σε όλη την Ελλάδα καταγράφηκαν 407 (!) νέα κρούσματα, με την Αττική να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, “δίνοντας” τα 194 από αυτά.

Το χειρότερο όμως, δεν είναι η κατάσταση… τώρα. Αλλά το τι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο επερχόμενος χειμώνας τρομάζει τους επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, οι καιρικές συνθήκες θα αυξήσουν τη μεταδοτικότητα του ιού.

Την ανησυχία τους δεν κρύβουν και οι πολίτες, που προετοιμάζονται για ακόμα πιο δύσκολες οικονομικά και επιδημιολογικά μέρες. Ένας διαφορετικός χειμώνας είναι προ τον πυλών, με τους ειδικούς αλλά και τους πολίτες να μην κρύβουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και την εποχική γρίπη.

Ανησυχία για τον χειμώνα και την… οικονομία
Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι, κάνοντας μάλιστα λόγο για μεγάλη αύξηση της μεταδοτικότητας λόγω των ζεστών και κλειστών χώρων.

Μεγάλο είναι το άγχος πολλών πολιτών τόσο για την υγεία τους, όσο και για το αν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες του Covid-19.

Για την ώρα, οι μάσκες και αποστάσεις είναι η καλύτερη λύση, όχι μόνο για τον κορωνοϊό αλλά και για τις εποχικές ιώσεις.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr