Έχοντας συμπληρώσει 30 έτη στην ακτοπλοΐα, ο καπετάνιος Γιάννης Σιγάλας έχει αποδείξει όχι μόνο ότι υπηρετεί πιστά όχι το επάγγελμά του αλλά και ότι βρίσκεται στο πλευρό των επιβατών του ως «φύλακας άγγελος».

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο πλοίαρχος του Blue Star Chios κι ενώ βρισκόταν εν πλώ νοτιοδυτικά της Δήλου, βοήθησε μια εγκυμονούσα να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Προγραμματισμένη καισαρική
Η εγκυμονούσα που ταξίδευε από Κάλυμνο προς Πειραιά, είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον μαιευτήρα της ώστε να γεννήσει με καισαρική, όμως η τύχη τα έφερε έτσι που τον ρόλο του γιατρού ανέλαβε ο καπετάνιος του πλοίου ο οποίος την βοήθησε να γεννήσει.

Ο πλοίαρχος Γιάννης Σιγάλας που έχει βρεθεί στην ίδια έκτακτη ανάγκη στο παρελθόν και βοήθησε να έρθει στον κόσμο άλλο ένα κοριτσάκι στο «Nήσος Χίος», μίλησε στο protothema.gr:

«Το να φέρνεις στη ζωή ένα βρέφος είναι η απόλυτη χαρά η απόλυτη ευτυχία. Δεν περιγράφεται συναίσθημα. Είναι η κορύφωση της ζωής. Όταν βγήκε το παιδί και το κράτησα στην αγκαλιά μου ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Ήμουν πολύ ήρεμος και ευτυχώς το μετέδωσα και στην κοπέλα. Έχω ξεγεννήσει και σε άλλη περίπτωση στο παρελθόν επιβάτισσα, ενώ ήμουν μέσα και στη γέννα των δύο παιδιών μου. Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και η μητέρα έφυγε από το πλοίο περπατώντας. Τόσο ο παιδίατρος όσο και ο μαιευτήρας που εξέτασαν το βρέφος το βρήκαν σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μού ζήτησε να να γίνω νονός και να το βαπτίσω. Είναι το πρώτο της παιδί. Του εύχομαι κάθε καλό στη ζωή του» δήλωσε ο καπετάνιος Γιάννης Σιγάλας.

Πηγή: europost.gr