Υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας και διαφθοράς στον αμυντικό τομέα σε εξέλιξη στην Τουρκία. Οι Αρχές Ασφαλείας συνέλαβαν 26 άτομα για κατασκοπεία στην Αμυντική Βιομηχανία. Αυτονόητο ότι συνδέουν τους 26 με τον Γκιουλέν.

Η Τουρκική Αστυνομία ανακοίνωσε τις συλλήψεις, οι οποίες έγιναν σε πέντε διαφορετικές περιοχές.

Ωστόσο, επτά απ΄ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι από τις Δικαστικές Αρχές και υπό κράτηση παραμένουν οι 19.

Οι 16 απ΄ αυτούς είναι εργαζόμενοι της Turkish Aerospace Industries, 4 της Aselsan, της μεγαλύτερης αμυντικής εταιρείας της Τουρκίας, δύο της Havelsan, δύο μέλη του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας, γνωστό ως TUBITAK, ένας της Roketsan κι ένας είναι πρώην υπάλληλος του κυβερνητικού οργανισμού προμηθειών άμυνας, (SSB).

Τον Δεκέμβριο του 2018, αρκετές δεκάδες μηχανικοί και αξιωματούχοι που εργάζονταν σε «κρίσιμα εθνικά αμυντικά προγράμματα» συνελήφθησαν στο πλαίσιο κυβερνητικής έρευνας στην Τουρκία.

Πιο πρόσφατα, τον Ιανουάριο, έξι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Τουρκία σε ένα φερόμενο σχέδιο απάτης που αφορούσε συμβάσεις αμυντικής βιομηχανίας. Οι συλλήψεις, που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στις 12 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν μετά από κοινή επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας και της MIT. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για την πώληση διαβαθμισμένων και μυστικών δεδομένων που αφορούν προγράμματα αμυντικής βιομηχανίας.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Άγκυρα δήλωσε ότι η επιχείρηση στοχεύει «μια ομάδα ανθρώπων που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες στον αμυντικό κλάδο». Η MIT και η αστυνομία δήλωσαν ότι είχαν υπό παρακολούθηση υπόπτους από πέρυσι, έχοντας υποψιαστεί ότι επηρέασαν αμυντικά προγράμματα και συμβάσεις με αντάλλαγμα χρήματα.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, οι ύποπτοι κοινοποίησαν εμπιστευτικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με τους πόρους προγραμμάτων, τις τιμές, τις τεχνικές προδιαγραφές και τη συμβατική πρόοδο σε ξένες αμυντικές εταιρείες.

«Οι εκπρόσωποι ξένων εταιρειών κοινοποίησαν αυτά τα δεδομένα στις εταιρείες τους και κέρδισαν πλεονεκτήματα στις προσφορές και στα δικά τους έργα», σύμφωνα με δήλωση του εισαγγελέα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr