Ολομέτωπη επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο πρώην ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, κατηγορώντας τον σουλτάνο ότι παρασύρει με ταχύτητα την Τουρκία στην κατάρρευση.

Αναφέρθηκε τόσο στην κατάσταση στα κατεχόμενα, όσο και στην Τουρκία. γράφοντας ότι το ψευδοκράτος που βρίσκεται υπό την επιρροή της Άγκυρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ενώ οι φυλακίσεις των Οσμάν Καβαλά, Σελαχατίν Ντεμιρτάς και πολλών ακόμη, όπως και το ότι διανοούμενοι ζουν εκτός της χώρας λόγω φόβου, δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν σύγχρονο νομικό κανόνα.

«Αυτή η αντιδημοκρατική πολιτική, που έφτασε στο σημείο να διώξει 10 ξένους Πρέσβεις από την Τουρκία, είναι καταδικασμένη να χτυπήσει στον τοίχο. Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από αυτούς που ζουν στην Τουρκία. Η οικονομική, πολιτική χρεοκοπία και διαφθορά επηρεάζουν βαθιά τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Ακιντζί.

Τη μόνη διέξοδο που βλέπει για να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά η Τουρκία είναι να ακολουθήσει πολιτική ειρηνική με τη διεθνή κοινότητα, που σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενώ αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε ότι «πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης που είναι η μονή εφικτή λύση, σε συνεργασία με την διεθνή κοινότητα, αφήνοντας τα παιχνίδια με τον χρόνο με φόρμουλες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr