Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ απείλησε την Ελλάδα σε ανακοίνωση μετά από συνάντηση με ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ αξιωματούχους!

– Advertisement –

Το ΝΑΤΟ δεν κάνει πλέον καν τον κόπο να κρατήσει τα προσχήματα ουδετερότητας κι ενώ τα τουρκικά πλοία καταπατούν την ελληνική κυριαρχία, στέλνει τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας, πτέραρχο Στιούαρτ Πιτς, να συναντηθεί στην Άγκυρα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ «για να συζητήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην Άγκυρα, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σχετικά με αυτό το ζήτημα, καθώς και άλλα θέματα του ΝΑΤΟ και της περιοχής.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκε επίσης ο αρχηγός του γενικού προσωπικού στρατηγός Güler.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτισε την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για διάλογο, αλλά συνέχισε να εκτοξεύει απειλές προς τη χώρα μας.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της προσέγγισης, όμως, όλες οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρει το Τουρκικό Υπουργείου Άμυνας.

«Στο θέμα της επίλυσης των προβλημάτων τονίστηκε ότι αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στο Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, τον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς επίσης και στην ανάγκη οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας, όπως και στο να λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει –όπως έκανε πάντα- τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντα στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Η Τουρκία θα συνεχίσει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως έκανε αδιαλείπτως μέχρι σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr