Τρομερό θράσος επέδειξαν ακόμα μια φορά αδίστακτοι ιερόσυλοι στην Ηλεία, αυτή τη φορά στη Δημοτική Ενότητα της Φιγαλείας και συγκεκριμένα στις περιοχές Πετράλωνα και Φασκομηλιά, όπου σημειώθηκε διπλή διάρρηξη σε κεντρικές εκκλησίες της περιοχής.

Τα περιστατικά καλούνται να διαχειριστούν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, μετά τις καταγγελίες των εκκλησιαστικών συμβουλίων.

διαφ.

Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, στον Ιερό Ναό της Φασκομηλιάς οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του παραβιάζοντας κάποιο από τα παράθυρα και στη συνέχεια δεν δίστασαν να παραβιάσουν και το παγκάρι δημιουργώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Τελικά, αφού άρπαξαν το χρηματικό ποσόν που αυτό περιείχε, διέφυγαν δίχως να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Παρόμοια διάρρηξη κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί και στον ιερό ναό των Πετραλώνων, όπου οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του ιερού από την πλαϊνή πόρτα και ακόμα μια φορά στόχος ήταν το παγκάρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες οι ιερόσυλοι δεν καταφέρουν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό που υπήρχε στο παγκάρι και έφυγαν με… άδεια χέρια!

To Αστυνομικό Τμήμα Ζαχάρως έχει αναλάβει τη διερεύνηση των δύο περιστατικών, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: europost.gr