Παρανάλωμα του πυρός έγινε η ξύλινη φάτνη που είχε στηθεί στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης και έντρομοι οι κάτοικοι κάλεσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Την υπόθεση που φαίνεται να αφορά εμπρησμό, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές Βόλου.

O δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στο σημείο και έκανε λόγο για προκλητική και αντικοινωνική εκδήλωση βίας από βάνδαλους που καταστρέφουν την περιουσία του Δήμου. Με ανακοίνωσή του ο ίδιος ενημερώσει ότι η φάτνη θα κατασκευαστεί εκ νέου το συντομότερο δυνατό:

«Σε μια εξόχως προκλητική και αντικοινωνική εκδήλωση βίας οι γνωστοί – άγνωστοι που χρόνια τώρα ταλανίζουν την κοινωνία μας βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την περιουσία των Δήμου και των πολιτών και προσβάλλοντας βάναυσα σύμβολα και αξίες δείχνοντας το πραγματικά φασιστικό τους πρόσωπο, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στο κάψιμο της φάτνης, στον προαύλιο χώρο του Αγ. Νικολάου.

Κρυμμένοι πίσω από δήθεν προοδευτικές απόψεις και έχοντας την κάλυψη κομματικών σχηματισμών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου καταργούν στην πράξη κάθε έννοια νομιμότητας και δρουν με κίνητρο το μίσος τους προς την κοινωνία και τους θεσμούς της.

Η φάτνη βεβαίως τάχιστα θα κατασκευαστεί εκ νέου και θα δοθεί για τη χαρά των μικρών συμπολιτών μας, αλλά η βέβηλη και αισχρή πράξη των γνωστών αυτών μπαχαλάκηδων παραμένει και απαιτεί από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία τους, βάζοντας ένα τέλος στο “προοδευτικό’ νταηλίκι, μια απεχθή μορφή φασισμού» ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος στην ανακοίνωσή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr