Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις, για κάποιους λόγους, στην κατάργηση του καθεστώτος των αιώνιων φοιτητών.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους, όπως και ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, στην κατάργηση των αιώνιων φοιτητών. Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις, η κ. Κεραμέως- σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»- δήλωσε ότι δεν θα γίνουν φέτος αλλαγές. Οι όποιες τροποποιήσεις στο σύστημα εισαγωγής εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, εξήγησε. Όμως, συμπλήρωσε ότι ήδη μελετώνται σημαντικές αλλαγές από φέτος στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Κεραμέως: Αξιολόγηση στην εκπαίδευση

Ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας» θα επανέλθει, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως και προανήγγειλε την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. Ξεκαθάρισε επίσης ότι παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει. «Προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους», εξήγησε.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ότι θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας. Τέλος, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή: europost.gr