Σε δελφινάριο μετέτρεψε την Ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης προκειμένου να πείσει τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να μην αρθεί η ασυλία του, καθώς 84 βουλευτές καταψήφισαν το αίτημα, 80 ψήφισαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

– Advertisement –

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απήγγειλε μαντινάδες για ψηλά βουνά και λάβρες καρδιές, χρησιμοποίησε τσιτάτα του Γκάντι και έκλεισε την τοποθέτησή του με το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια». Το εντυπωσιακό είναι πως δεν απήγγειλε τους στοίχους αλλά έπαιξε το τραγούδι μέσω του κινητού του τηλεφώνου για να σιγοτραγουδήσει: «Κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ».

Να σημειωθεί ότι η αίτηση άρσης ασυλίας για τον κ. Πολάκη διαβιβάστηκε στην Βουλή μετά από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο πρώην υπουργός για την υποστήριξή του αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην υπόθεση Novartis και σε «σκάνδαλα» που όπως υποστήριξε ο ίδιος αποκάλυψε με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί «από τα συστημικά ΜΜΕ».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι εάν οι βουλευτές ψηφίσουν υπερ της άρσης της ασυλίας του θα πλήξουν την ελευθερία του λόγου. «Ο Κανονισμός της Βουλής λέει ότι δεν αίρεται η ασυλία βουλευτή αν η μήνυση συνδέεται με την άσκηση πολιτικής δραστηριότητας και λόγου του βουλευτή. Ανοίγει ο δρόμος ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αν είναι να φοβόμαστε τις μηνύσεις του κάθε Κουρτάκη και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα απόψεις ούτε απο αυτό το βήμα έχουμε ζήτημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» είπε ο κ. Πολάκης.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr