Ο Τούρκος πρόεδρος για δεύτερη φορά έκανε ανάρτηση στα ελληνικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία ανέφερε ότι «ο δρόμος προς λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση».

Η ανάρτηση του Ερντογάν συνοδεύτηκε και από ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους από τη σημερινή του ομιλία στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP όπου επανέλαβε τις νομικά έωλες τουρκικές απόψεις για το Καστελόριζο αλλά και τις προκλητικές του αναφορές για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται λίγη ώρα μετά το νέο προπαγανδιστικό βίντεο της Άγκυρας

Η Άγκυρα συνεχίζει την προπαγάνδα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέβασε βίντεο από το Oruc Reis, που βρίσκεται πλέον στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

-διαφ.-

Το τουρκικό ερευνητικό συνεχίζουν να το συνοδεύουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος χώρας. Σε αυτό στέκεται και στο tweet του το τουρκικό ΥΠΑΜ, που γράφει: «Το ναυτικό μας, οι αδάμαστοι και αποφασισμένοι προστάτες των δικαιωμάτων μας, των ενδιαφερόντων μας και των ενδιαφερόντων των θαλάσσιων περιοχών δικαιοδοσίας μας, συνεχίζουν να συνοδεύουν και να προστατεύουν το Oruc Reis με την ίδια αποφασιστικότητα όπως και την πρώτη ημέρα».

Ο Ερντογάν επιτίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο, αναφέρεται ξανά στο φυσικό αέριο της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι το “κλέψαμε” από τους Τουρκοκύπριους.

Πηγή: europost.gr