Νέο πακέτο κυρώσεων από την κυβέρνηση Μπάιντεν κατά της Ρωσίας και συγκεκριμένα σε Ρώσους ολιγάρχες και τις οικογένειές τους.

Την ώρα που η Ρωσία εξακολουθεί να χτυπά με σφοδρότητα την Ουκρανία, το επιτελείο Μπάιντεν επιβάλλει νέο πακέτο κυρώσεων.

Τα νέα τιμωρητικά μέτρα έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο κυρώσεων που ήδη έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος του Κρεμλίνου, στοχεύοντας στη ρωσική ελίτ και στην αποσύνδεση αριθμού τραπεζών από το σύστημα SWIFT.

Το νέο πακέτο κυρώσεων, περιλαμβάνει περισσότερους περιορισμούς, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, ενώ στοχεύει και σε μέλη οικογενειών Ρώσων ολιγαρχών.

Ήδη ο Μπάιντεν έχει δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία εύπορων Ρώσων όπως και των ενήλικων παιδιών τους.

Έχει, παράλληλα, δεσμευτεί να «χτυπήσει» και άλλα περιουσιακά στοιχεία ολιγαρχών, όπως τα ιδιωτικά τζετ, τα πολυτελή διαμερίσματα, τα γιοτ.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου: «Σήμερα οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους συμμάχους της, στοχεύει επιπλέον άτομα της Ρωσικής ελίτ και μέλη των οικογενειών τους που εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Πούτιν παρά την βίαιη εισβολή του στην Ουκρανία».

Ακολουθεί η λίστα με τα άτομα στα οποία θα επιβληθεί το νέο αυτό πακέτο αμερικανικών κυρώσεων.

Κυρώσεις λοιπόν επιβάλλονται στους:

Nikolai Tokarev (και την σύζυγό του Galina, την κόρη του Mayya, και τις δύο εταιρείες του που διαχειρίζονται πολυτελή ακίνητα).
Boris Rotenberg (την σύζυγό του Karina, και τους γιους του Roman και Boris)
Arkady Rotenberg (τους γιους του Pavel και Igor και την κόρη του Liliya)
Sergei Chemezov (την σύζυγό του Yekaterina, τον γιο του Stanislav και την θετή του κόρη Anastasiya)
Igor Shuvalov προσωπικά αλλά και στις πέντε εταιρείες του (και την σύζυγό του Olga, τον γιο του Evgeny και την εταιρεία του, την κόρη του Maria και την εταιρεία της)
Yevgeniy Prigozhin (αλλά και στις τρεις εταιρείες του, την σύζυγό του Polina, την κόρη του Lyubov και τον γιο του Pavel)
Dmitry Peskov. Είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου
Alisher Usmanov (κυρώσεις για το σούπερ γιοτ του, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, καθώς και για το ιδιωτικό του τζετ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ρωσικά αεροσκάφη).

Πηγή: europost.gr