Μπορεί στη Μύκονο να έχουν επιβληθεί μέτρα για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού, όμως στο νησί των ανέμων τα πάρτι συνωστισμού – σε κάποιες περιπτώσεις – συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ της Τετάρτης, έφτασαν στην τοπική Αστυνομία πληροφορίες ότι γίνεται πάρτι σε βίλα του νησιού και έσπευσαν να κάνουν ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι εφαρμόζεται ο νόμος και τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, στο πάρτι του συνωστισμού που έγινε στη Μύκονο, φαίνεται πως ένα ζευγάρι που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να πήγε να διασκεδάσει.

Διαπίστωσαν, όμως, έπειτα από ελέγχους που έκαναν ότι γίνεται πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 400 άτομα (Ελληνες και ξένοι) και έτσι οι Αρχές φαίνεται πως προχώρησαν στη σύλληψη του διαχειριστή του πάρτι.

Στο μεταξύ, από την Παρασκευή στη Μύκονο, ισχύουν τα εξής μέτρα:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης για να περιοριστεί ο κορονοϊός.

Πηγή: europost.gr