Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας, προχώρησε σε μια ακόμη προκλητική επίθεση σε βάρος της Ελλάδας και ενώ αρχικά τόνισε ότι οι διαφωνίες και οι διαμάχες πρέπει να λύνονται μέσα από διάλογο, στη συνέχεια ενημέρωσε για τη θέση Oruc Reis, μη κάνοντας πίσω σε ότι αφορά τη NAVTEX που έχει εκδοθεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Άγκυρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο να αποκλείσει τη χώρα του στις ακτές της. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εκείνη αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο και όχι η Τουρκία, ενώ είπε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Τουρκία από τη Μεσόγειο «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Μεσόγειος είναι αποκλειστική δική μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Τουρκία έχει όλες τις δυνάμεις για να καταστρέψει κάθε «συμμαχία του κακού» στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης η ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι οι έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν και ότι η τουρκική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή δεν αποσκοπεί στην κλιμάκωση των εντάσεων, αλλά έχει μόνο «αμυντικούς σκοπούς» εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πηγή: europost.gr