Δυναμώνει ο «αέρας» των καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ενώ το ελληνικό κίνημα MeToo ανοίγει το δρόμο για να ηχήσουν φωνές, να γίνουν γνωστές ιστορίες πόνου, να δοθεί σταδιακά ένα τέλος στην «ομερτά» που επιβάλλεται στα θύματα. Η μια μετά την άλλη, οι ανατριχιαστικές περιπτώσεις συσσωρεύονται προβληματικά, αποδεικνύοντας ότι η σεξουαλική βία αφορά σε ανησυχητικά υψηλό αριθμό γυναικών. Ακόμη μια καταγγελία προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών κακοποίησης. Προέρχεται από τον χώρο της νύχτας ενώ αφορά γνωστό διοργανωτή πάρτι στην Αθήνα.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με την καταγγελία, οργάνωνε σειρά πάρτι με techno μουσική στο Γκάζι και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ακόμη και σε… πανεπιστημιακά κτήρια.

Γράφοντας για την τραυματική εμπειρία που είχε μαζί του, μια γυναίκα ανακαλεί την ψυχολογική και σωματική βία που υπέστη και τον καταγγέλλει στη φεμινιστικη οργανωση Κιλοτινα.

Γνωρίστηκε μαζί του όταν ήταν ακόμη 15 ετών, γεγονός που έδωσε άτυπα στον άντρα το περιθώριο να τη χειραγωγήσει, δημιουργώντας αρχικά ένα κλίμα εμπιστοσύνης μαζί της, στη συνέχεια όμως την ενέταξε στον κόσμο των ουσιών και του σεξ χωρίς συναίνεση.

Ο άντρας αυτός που κατηγορείται από τη νεαρή γυναίκα είναι 10 χρόνια μεγαλύτερός της, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αισθάνεται εξ αρχής «αρχηγός» στη σχέση. Σε μια σχέση που αποδείχθηκε ολέθρια για τη γυναίκα καθώς αναγκάστηκε να γίνει έρμαιο των ουσιών και να χάσει κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης.

Οι ομαδικοί βιασμοί

Ο συγκεκριμένος διοργανωτής των πάρτι, καταγγέλλεται – όπως φαίνεται από την μαρτυρία – ακόμη και για ομαδικό βιασμό αφού με τους φίλους του οργάνωναν στοχευμένες συγκεντρώσεις με πολλές κοπέλες στις οποίες δεν άφηναν το περιθώριο άρνησης.

«Έμαθα πολλές κακοποιήσεις και ομαδικούς βιασμούς που έχει διαπράξει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία.

Περιγράφοντας το χρονικό μιας αρρωστημένης σχέσης, η γυναίκα περιγράφει χρόνια μετά τη γνωριμία της με τον άντρα που έμελλε να της τραυματίσει την ψυχή τα εξής: «Προσπαθούσε να με κρατάει εντυπωσιασμένη με ψεύτικα στοιχεία του εαυτού του όπως το πόσο «υπερασπιστής των γυναικών» ήταν».

Η γυναίκα δεν ξεχνά να αναφερθεί στις απειλές που δεχόταν όλα αυτά τα χρόνια για να μην αποκαλύψει τη χρήση κοκαΐνης που έβλεπε να γίνεται στην παρέα του φερόμενου ως δράστη. «Εάν βγει κάτι προς τα έξω θα σου ρίξουμε μαχαίρια κι ας είσαι μικρή κοπέλα», υποστηρίζει ότι της έλεγε.

«Με πίεζε να έχω σεξουαλικές σχέσεις και με άλλους»

«Θαμπωνόμουν από τις υποκουλτούρες όποτε στα μάτια μου φαινόταν cool. Πέρασαν επτά χρόνια για να καταλάβω τι άνθρωπο είχα δίπλα μου. Μου ασκούσε bullying, με πίεζε να έχω σεξουαλικές σχέσεις μαζί του και με άλλους της αρεσκείας του. Ένα βράδυ με ακινητοποίησε στον καναπέ, με έφτυνε και με πίεζε να ανοίξω τα πόδια μου», θυμάται η γυναίκα περιγράφοντας στιγμές φρίκης ενώ οργή προκαλεί το γεγονός – όπως λέει – ότι τόσο ο θύτης όσο και οι φίλοι του είχαν εκσπερματίσει πάνω της.

Αναφερόμενη στην περιπέτειά της με τα ναρκωτικά και την είσοδο στο σκοτεινό τούνελ γράφει τα εξής: «Μου έδινε ναρκωτικά από τα 16 μου. Συχνά μου έλεγε ποσό ακίνδυνα είναι όλα αυτά. Ήμουν ένα ανεξέλεγκτο ανήλικο που είχα πρόσβαση σε ποσότητες εξαιτίας του. Με είχε χρησιμοποιήσει για να κουβαλήσω και μικροποσότητες. Όταν μετά από χρόνια ήθελα να ζητήσω βοήθεια για τον εθισμό μου με κορόιδευε. Η κακοποίηση δεν ήταν μόνο ψυχολογική. Πολλές φορές έφτανε στο σημείο να γίνεται σωματικά παρεμβατικός».

«Μετά από συνεχόμενες ψυχολογικές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις είχα φτάσει στο σημείο όποτε πήγαινε να με αγγίξει κάποιος να μην μπορώ να ανταπεξέλθω», προσθέτει για το συνολικό τραύμα που υπέστη από την κακοποιητική συμπεριφορά του άντρα.

Πρόκειται για ακόμη μια καταγγελία που ρίχνει γροθιά στο στομάχι εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή: europost.gr