Αν και ακόμη η Ιερά Σύνοδος δεν έχει επισήμως ενημερωθεί για το άνοιγμα των ναών και τον αριθμό των πιστών, η απόφαση της κυβέρνησης για ένα άτομο ανά 25.τ.μ αντιμετωπίζεται αρνητικά από το σύνολο του κλήρου.

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης θα πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος ναός της Ελλάδας και εκ των μεγαλυτέρων στον κόσμο ο Άγιος Ανδρέας Πατρών εμβαδού 1800 τ.μ θα χωρούσε “72 άτομα αν δεν υπήρχε το όριο των 50. Για να “χωρέσουν” πάντως οι 50 θα πρέπει ο ναός να έχει εμβαδόν 1250 τ.μ!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς στο εξής στους ναούς θα τελούνται Θείες Λειτουργίες με ένα άτομο ανά 25 τ.μ . «Για τους λατρευτικούς χώρους ισχύουν τα εξής: Κατά τις Λειτουργίες επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 50 άτομα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς για τους Ιερούς Ναούς χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις κάτι παραπάνω.

Η Εκκλησία περιμένει και επίσημα να ενημερωθεί αλλά είναι βέβαιο ότι υπάρχει ενόχληση γιατί και σε αυτή την απόφαση οι ναοί εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα ανοίγματος της αγοράς. Ενόχληση υπάρχει και για το γεγονός ότι ενώ αυτή την εβδομάδα συνεδρίαζε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και θα μπορούσε να της ζητηθεί η γνώμη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr