Ο ψυχολόγος είναι το πέμπτο μέλος της ιατρικής ομάδας που κλήθηκε απ’ τον εισαγγελέα του Σαν Ισιντόρο, ο οποίος άνοιξε φάκελο έρευνας για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα προήλθε από έλλειψη επαρκούς φροντίδας, προκειμένου να αποδοθούν κατηγορίες για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Οι δύο νοσοκόμες και ο υπεύθυνος συντονιστής τους δήλωσαν ότι ακολούθησαν τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών και αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη.

«Υπάρχει ευθύνη των γιατρών. Υπήρξαν πολλά προειδοποιητικά σημάδια ότι ο Μαραντόνα κινδυνεύει να πεθάνει. Και κανένας από τους γιατρούς δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει», δήλωσε ο συντονιστής Ροντόλφο Μπάκε προς τις εισαγγελικές αρχές στη δική του κατάθεση, υπερασπιζόμενος τη νοσοκόμα Νταϊάνα Μαδρίδ. «Σκότωσαν τον Ντιέγκο», είπε, αναφερόμενος στους Λεοπόλδο Λούκε και Αγκουστίνα Κοσάκοφ.

Οι δύο νοσοκόμες τόνισαν επίσης ότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι ο πρώην μεγάλος άσος της Αργεντινής έπασχε από καρδιακά προβλήματα, ενώ υπογράμμισε πως το σπίτι που επιλέχθηκε για την ανάρρωση του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά την επέμβαση που έκανε στο κεφάλι, δεν ήταν εξοπλισμένο για έναν ασθενή με καρδιολογικά προβλήματα.

Τα επτά μέλη της ομάδας ιατρικής ομάδας, κινδυνεύουν να παραπεμφθούν σε δίκη ανάλογα με τα πορίσματα της έρευνας και με πιθανές ποινές φυλάκισης από 8 έως 25 έτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr