Μια νέα γυναίκα 35 ετών, μητέρα δύο παιδιών, που έπασχε από καρκίνο και έφυγε από τη ζωή το 2017 είναι ένα από τα θύματα των επικίνδυνων πρακτικών του ψευτογιατρού. Για μήνες πριν τον θάνατό της ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες του προφυλακιστέου Νίκου Κοντοστάθη ο οποίος της έταζε, όπως και σε πολλά άλλα θύματα του, πλήρη ίαση.

Η μαρτυρία της μητέρας της 35χρονης στο Open TV για τον ψευτογιατρό είναι αποκαλυπτική: «Η ουσία είναι μία. Ότι κατέληξε το παιδί χωρίς να θέλει να το πάει σε νοσοκομείο, ενώ το βλέπαμε ότι καταρρακώνεται κάθε μέρα, ότι χάνει κιλά. Μας έλεγε “όχι το νοσοκομείο, όχι το νοσοκομείο, όχι το νοσοκομείο”». Η μητέρα της άτυχης γυναίκας αποκαλύπτει στο Open ότι το πρώτο ραντεβού της κόρης της με τον ψευτογιατρό έγινε σε κυλικείο ιδιωτικού νοσοκομείου και τα υπόλοιπα που ακολούθησαν στο σπίτι τους. «Ερχόταν γύρω στα 100 μέτρα από το σπίτι για να μη δώσει στοιχεία. Χορηγήθηκε κάνναβη, μία δόση, εκεί έχασε όλες τις δυνάμεις της» λέει η μητέρα της 35χρονης.

Ακόμη και όταν η 35χρονη κατέληξε σε θάλαμο νοσοκομείου, έχοντας χάσει όλες τις δυνάμεις της, ο ψευτογιατρός εμφανίστηκε εκεί για να πουλήσει στην οικογένεια και άλλες φρούδες ελπίδες. «Θυμάμαι ότι ήταν και την τελευταία ημέρα του θανάτου παρών στο νοσοκομείο και μας είπε ότι βρέθηκε μια δωρεά από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να κάνουμε μια ένεση αρτεμισίνης. Η ένεση έκανε 19.800 ευρώ» αποκαλύπτει η μητέρα του θύματος.

Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι θα γίνει πλήρως καλά, όπως της έλεγε ο ψευτογιατρός, ζήτησε από τους γονείς της οικονομική βοήθεια και εκείνοι δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν. «Έχει πάει πάνω από 60.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε» λέει η μητέρα της 35χρονης, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα με αυτές τις υποθέσεις το ποσό ξεπερνά τα 120.000 ευρώ και αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι η απάτη έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ήταν τέτοιο το θράσος του ψευτογιατρού, που ακόμη και όταν κατέληξε η 35χρονη, εκείνος αυτό που φρόντισε να κάνει ήταν να επισκεφθεί το σπίτι της για να σβήσει τα ίχνη του. Όπως αναφέρει η μητέρα του θύματος στο Open «ήρθε, μάζεψε, προτού θαφτεί το παιδί, μέσα από τα ντουλάπια τα μπουκαλάκια. Να μην αφήσει δείγμα από πίσω του, τίποτα. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν με συλλυπήθηκε ως μάνα. Χάθηκε, δεν το χώνεψα ποτέ μου». Αυτό που ζητεί η οικογένεια της 35χρονης είναι η παραδειγματική τιμωρία του ψευτογιατρού.

Τον ερευνούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
O ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης όμως, ερευνάται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open TV. Πάνω από 40 καταγγελίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα γραφεία του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, κάτι που αλλάζει το κατηγορητήριο και όλα δείχνουν ότι ο ψευτογιατρός θα κατηγορηθεί για κακούργημα. Επίσης τα στοιχεία θα διαβιβαστούν και στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό
Mε τον Νίκο Κοντοστάθη να συμπληρώνει 24 ώρες στη φυλακή, οι αποκαλύψεις για τη δράση του συνεχίζονται. Ένα από τα δεκάδες θύματα του ψευτογιατρού αποκαλύπτει μέσω του Open πως ο ψευτογιατρός την οδήγησε στη διακοπή της θεραπείας που ακολουθούσε. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά από την εγκληματική δράση του 47χρονου που κατάφερε να της αρπάξει 5.000 ευρώ. Μόνο από την οικογένεια ενός εκ των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, ο Νίκος Κοντοστάθης πήρε περισσότερες από 20.000 ευρώ.

Ο 47χρονος που κατάγεται από το Ξυλόκαστρο είχε «απλώσει τα πλοκάμια του» και στο Κιάτο. Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων του ψευτογιατρού.

Πηγή: europost.gr