Σφοδροί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 23.30 τοπική ώρα, σείοντας όλη την πόλη. Αμέσως μετά, οι σειρήνες ήχησαν για αρκετά λεπτά καλώντας τους κατοίκους να πάνε στα υπόγεια και στα καταφύγια. Στη συνέχεια, η σιωπή επανήλθε στην πόλη που βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν παρά την εκεχειρία μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ έπειτα από διαπραγματεύσεις και υπό την αιγίδα της Ρωσίας μετά από δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών για την αυτονομιστική περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τουρκικές και Αζέρικες δυνάμεις επιχείρησαν να εισβάλλουν στην Χαντρούτ
Άμεση ήταν η απάντηση των ειδικών δυνάμεων της Αρμενίας στην απόπειρα διείσδυσης των δυνάμεων του Αζρμπαϊτζάν και σύμφωνα με ρωσικές πηγές και τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Χαντρούτ του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες από τη μάχη που ακολούθησε, πλην όμβς, όπως έγινε γνωστό οι ειδικές δυνάμεις των δυνάμεων των Αρμενίων κατφεραν και απώθησαν τους εισβολείς με συνεχή πυρά και πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, κάτι που σημαίνει πως υπήρξαν απώλειες εκ μέρους των τουρκο-αζερικών δυνάμεων.

Το Χαντρούτ (είναι το ντε φάκτο διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Χαντρούτ, στην δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ντε γιούρε πόλη της επαρχίας Χοτζαβέντ του Αζερμπαϊτζάν.

Η πόλη είναι μέρος της δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το τέλος του πολέμου, που διήρκεσε από το 1991 μέχρι το 1994. Σύμφωνα με στατιστικές της δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είχε πληθυσμό 4.100 κατοίκων το 2015.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr