Σύγχυση, απόγνωση και προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν οι λοιμωξιολόγοι στην Ελλάδα με τις δηλώσεις τους σχετικά το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 60 ετών. Ακόμα και οι επιστήμονες τα έχουν «χάσει», με αποτέλεσμα να κάνουν δηλώσεις που είναι εκτός πραγματικότητας.

Παυλάκης: «Μην σας φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων!»
Οι επιστήμονες υπέρμαχοι της περιβόητης «ανοσίας», θα επικαλεστούν ό,τι έχουν προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Δεν με φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων και ειδικά των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Ειδικά για όσους αισθάνονται «προδομένοι» και «ξεκρέμαστοι» μετά τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ο Γιώργος Παυλάκης ερευνητής στις ΗΠΑ.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή…, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και ένα σπάνιο σύνδρομο»
Από την πλευρά του, ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύγχυση που έχει προκύψει με τα εμβόλια, αφού θεωρεί ότι μόνο ασφαλή είναι, και συνέστησε σε όσους πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο σκεύασμα, λέγοντας ότι αν υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί το σπάνιο σύνδρομο θα εκδηλωθεί στην πρώτη δόση.

«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε ο κ. Παυλάκης.

Καπραβέλος: «Πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί»
Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου τόνισε ότι είναι επιτακτικό να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας και συνεπώς όσοι δεν πείθονται να κάνουν την δεύτερη δόση του AstraZeneca θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν.

«Προέχει να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας για το τέταρτο κύμα. Όλα τα δεδομένα λένε ότι στο τρίτο (κύμα της πανδημίας) δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο μέσα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr