Καίριο κτύπημα στην «καρδιά» της αεράμυνας της Αρμενίας κατάφεραν τα τουρκικά UAV καθώς και σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, θύμα των επιθέσεων έπεσε συστοιχία του συστήματος S-300 των Αρμενίων.

Στο βίντεο φαίνεται η προσβολή της συστοιχίας του συστήματος S-300 αν και το σύστημα δεν είναι ευδιάκριτο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κανένα σύστημα δεν είναι απρόσβλητο ακόμη και αν αυτό είναι το S-300, που διαθέτει και η Ελλάδα, εάν δεν υπάρχει δίκτυο προστασίας περιμετρικά του με σύστήματα SHORADS.

Η καταστροφή των S-300 έρχεται να προστεθεί σε αυτή τριών Α/Κ συστημάτων TOR-M1 όπως επίσης ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με άλλες με πληροφορίες, Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν αφιχθεί και στο Ναχιτσεβάν με στόχο την ένωσή του με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας «Kommersant», η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να μεγαλώσει την επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν.

Έχουν καταγραφεί πτήσεις τουρκικών C-130, A400M ακόμη και CN-235 Τούρκους ανώτατους διοικητές να επιβλέπουν προσωπικά την επιχείρηση των τουρκικών και αζέρικων δυνάμεων εναντίον του Αρτσάχ, κάτι που έχει καταγγείλει ήδη η Αρμενία.

Βίντεο με νέες επιθέσεις κατά των δυνάμεων της Αρμενίας

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει πως η Άγκυρα έχει στείλει στο Αζερμπαϊτζάν 18 ΤΟΜΑ, συστήματα ΠΕΠ, 10 ΤΟΜΠ και 34 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων των «γνωστών» 6 F-16, , 8 ελικόπτερα και 20 UAV.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr