Μοναχικά Χριστούγεννα και Μοναχική Πρωτοχρονιά συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι σε όλους μας και πιέζουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον αριθμό των 9 ατόμων, που έθεσε ως ανώτατο όριο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, για τα ρεβεγιόν.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες, που μετέχουν στην ειδική επιτροπή, που συμβουλεύει την κυβέρνηση, υπό τις παρούσες συνθήκες ευρύτατης διασποράς του κορωνοϊού, η συγκέντρωση 9 ανθρώπων στα ελληνικά σπίτι μπορεί να γίνει υπερπολλαπλασιαστής της μετάδοσης του ιού και να οδηγήσει σε κατάρρευση τους πάντες και τα πάντα!

Δηλώσεις του Καθηγητού Αλκιβιάδη Βατόπουλου
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέφερε πως ο αριθμός των 9 ατόμων για τα φετινά ρεβεγιόν βρίσκεται υπό επανεξέταση από την επιτροπή.

​«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

​«Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

Εν τω μεταξύ, συνέστησε στον κόσμο να κάνει λίγη ακόμα υπομονή, καθώς «έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Τέλος, αναφορικά με τα εμβόλια, σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWSΠηγή: europost.gr