Μεγάλη προσβολή στην Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων αποτελεί το γεγονός ότι, ανήμερα της Μεγάλης Γιορτής της Παναγίας, ο Ερντογάν ξαναέστειλε το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis με τη συνοδεία φρεγατών να αλωνίζουν στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα!

Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας η άκρως προκλητική αυτή ενέργεια των Τούρκων έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κάθε απλού Έλληνα πολίτη και της κάθε Ελληνίδας και αποτελεί στοιχείο ισχυρότατο για την αφύπνιση του εθνικού φρονήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του europost.gr τα γεγονότα, που αφορούν στις κινήσεις του Oruc Reis έχουν ως εξής:

Το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis με τα δύο βοηθητικά πλοία Ataman και Cengiz Han και συνοδευόμενο από τον τουρκικό στολίσκο περίπου 10 πολεμικών πλοίων που κινούνται γύρω του συνεχίζει να παραμένει εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας και μάλιστα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της περιοχής, που έχει ανακοινώσει η Άγκυρα με παράνομη NAVTEX ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες.

Το τουρκικό πλοίο συνεχίζει να έχει απλωμένα τα καλώδια ηχοβολισμού.

-διαφ.-

ο μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου το Oruc Reis βρισκόταν εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περίπου 80 μίλια από το ανατολικότερο όριο του τομέα που οριοθετείται από τις συντεταγμένες που ορίστηκαν από την παράνομη NAVTEX του παράκτιου σταθμού της Αττάλειας.

Το τουρκικό ερευνητικό κινείται με ταχύτητα 4-5 κόμβους, πορεία βορειοανατολική και απέχει περίπου 40 μίλια από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και νότια από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού πλησίασε το όριο του 28ου μεσημβρινού έκανε στροφή 180 μοιρών.

-διαφ.-

Η περιπλάνηση του Oruc Reis και του στολίσκου που το συνοδεύει παρακολουθείται από πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου.

Φυσικά το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ που απαγόρευε ασκήσεις και στρατιωτικές δραστηριότητες εν μέσω θέρους και θρησκευτικών εορτών, έχει προ πολλού πάει περίπατο…

Πηγή: europost.gr