Αρνείται, πλέον, κατηγορηματικά πως βίασε τη Σούζαν Ίτον ο 28χρονος Γ.Π., επιμένοντας πως… ουδέποτε την άγγιξε!

Ο κατηγορούμενος για το βιασμό και την αποτρόπαιη δολοφονία της 60χρονης Βρετανίδας βιολόγου, ο οποίος έχει ήδη παραδεχτεί τη διπλή ενοχή του, φαίνεται ότι άλλαξε τους ισχυρισμούς του, λέγοντας ότι δεν υπήρξε βιασμός, κάτι που υποστηρίζεται, εξάλλου, και από τη δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του DNA της 60χρονης, που δεν αποκάλυψαν σχετικά ευρήματα.

«Ο 28χρονος φαίνεται ότι εμμένει στους ισχυρισμούς του ότι δεν υπήρξε κάποιος βιασμός, αν και ουδέποτε προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Επίσημα ισχύει η πρώτη του κατάθεση», επεσήμανε στο cretapost.gr ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος, ο οποίος, σε ερώτηση αν θα επιμείνει στην αλλαγή των ισχυρισμών του και ενώπιον του δικαστηρίου, απάντησε «πιθανότατα ναι και τότε θα έχουμε επίσημα την αλλαγή της ομολογίας του».

Η κατηγορία του βιασμού στηρίχθηκε κυρίως στην ομολογία του 28χρονου, ο οποίος περιέγραψε, με γλαφυρότητα αλλά και με όλες τις φρικιαστικές λεπτομέρειες, κατά την κατάθεσή του. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατηγορία φαίνεται ότι δεν στοιχειοθετείται από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε προχωρημένη σήψη
«Η δίκη θα ξεκινήσει με τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες που δεν είναι άλλες από ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό. Στο δικαστήριο θα φανούν όλα ως προς την κατηγορία του βιασμού. Ο βιασμός, είναι γεγονός ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί από κάποια εργαστηριακή εξέταση. Προέκυψε από την ομολογία του κατηγορουμένου. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν μπορεί να καταλήξει στον χρόνο θανάτου του θύματος ενώ παράλληλα υπάρχει μία σύγκρουση ανάμεσα στα εργαστηριακά αποτελέσματα ως προς τον βιασμό. Ναι μεν δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη, ωστόσο η σορός του θύματος ήταν σε προχωρημένη σήψη, άρα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το dna. Όλα αυτά θα αναλυθούν και θα φανούν στο δικαστήριο», σχολίασε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr