Ο βρώμικος πόλεμος του Ερντογάν εναντίον των Κούρδων, που ζούν στο Ιράκ και στη Συρία, συνεχίζεται χωρίς σταματημό, με σφαγές αμάχων από τα Τουρκικά στρατεύματα, αλλά και με μεγάλες απώλειες για το προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι απώλειες αυτές καλύπτονται συνήθως από ένα πέπλο προπαγάνδας και σιωπής, που εκπορεύεται από το Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας. Ωστόσο κάποιες ειδήσεις διαρρέουν, καθώς είναι πολύ δύσκολο για το καθεστώς να κρύψει ακόμη και τα αγγελτήρια θανάτων και κηδειών των Τούρκων στρατιωτών και αξιωματικών, που σκοτώνονται στις μάχες από κουρδικά πυρά.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι Ειδικές Δυνάμεις του Τουρκικού Στρατού έκαναν επιθέσεις ευρύτατης κλίμακας στο Βόρειο Ιράκ, εναντίον Κουρδικών χωριών, τα οποία υπερασπίζονται αντάρτες του ΡΚΚ, το οποίο αναγνωρίζει πάντα ως αρχηγό του τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Οι Κούρδοι είχαν βεβαίως απώλειες, κυρίως στον άμαχο πληθυσμό. Αλλά πολύ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχασαν στις μάχες καταδρομείς, υπαξιωματικούς αλλά και έναν λοχαγό της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr