Περίπου 20 ρωσικά ελικόπτερα με αλεξιπτωτιστές κατευθύνονται προς τον πυρηνικό σταθμό Γιουζνουκραΐνσκ – Στους δρόμους εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια για να εμποδίσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!», αναφέρει σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας

Τον μεγάλο κίνδυνο για ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Γιουζνουκραΐνσκ εφιστά, μέσω ανάρτησης του στα social media ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο.

Όπως είπε μέσω του λογαριασμού του στο Telegram, ο ουκρανικός στρατός έχει ειδοποιηθεί ότι τουλάχιστον 20 ελικόπτερα και αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή του Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» γράφει ο Χεραστσένκο.

Την ίδια στιγμή, ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κάτοικοι του Ενερχοντάρ, της πόλης που βρίσκεται κοντά στο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, και εργαζόμενοι της μονάδας παραγωγής ενέργειας έχουν κατέβει στους δρόμους με την πρόθεση να μπλοκάρουν την προσέγγιση ρωσικών δυνάμεων.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό εργαστάσιο της Ευρώπης και ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι στρατεύματα του Πούτιν πλησιάζουν την πόλη.

Πηγή: europost.gr