Η Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος, Σεβγκιούλ Ουλουντάγ, της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν» και της Ελληνοκυπριακής «Πολίτης», σε άρθρο της κάνει αναφορά σε σε δύο αγνοούμενους Ελληνοκύπριους στρατιώτες, οι οποίοι είναι θαμμένοι στην αυλή ενός σπιτιού απέναντι από το Σωματείο της Ανόρθωσης, στο Βαρώσι, κάτω από μια μουσμουλιά. Η Ουλουντάγ επικαλείται πληροφορία που έλαβε από αναγνώστη της, ο οποίος είχε ενημερωθεί από συγγενή της που πέθανε πριν από 10 χρόνια. Τώρα με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, η πληροφορία πρέπει να διαβιβαστεί στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοούμενων (ΔΕΑ) ώστε να ερευνηθεί.

«Σύμφωνα με αυτόν, πάνω από το σωματείο της Ανόρθωσης υπήρχαν, 2-3 Ελληνοκύπριοι στρατιώτες. Αυτοί άνοιξαν πυρ κατά των Τούρκων στρατιωτών που εισήλθαν στο Βαρώσι, όταν απάντησαν οι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκε ο ένας από αυτούς τους Ελληνοκύπριους στρατιώτες και ένας άλλος πληγώθηκε βαριά, πληγώθηκε στη μέση και δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια του πλέον».

Τότε φέρεται να είπε στον Τουρκοκύπριο που τον γνώριζε: «Πυροβόλησέ με. Σε αυτή την κατάσταση δεν είναι δυνατόν να περπατήσω ξανά».

Στο τέλος, τον πυροβόλησαν οι στρατιώτες, είπε. Ο διοικητής διέταξε τους στρατιώτες να θάψουν αυτούς τους δύο Ελληνοκύπριους και οι στρατιώτες έθαψαν αυτούς τους δύο Ελληνοκύπριους κάτω από μια μουσμουλιά σε ένα σπίτι που βρίσκεται απέναντι από το σωματείο της Ανόρθωσης, όπως είπε.

Είχαν ταφεί δύο άτομα, ήταν στρατιώτες υποστηρικτές του ΑΚΕΛ ή του Μακάριου, είπε ο αναγνώστης στην Ουλουντάγ διηγούμενος τη μαρτυρία του συγγενή του. «Είχε εκκενωθεί το Βαρώσι, είχαν φύγει όλοι, αλλά τους είχαν αφήσει αυτούς. Ο διοικητής είχε πει πάρτε τους και θάψτε τους και οι στρατιώτες τους έθαψαν στην αυλή ενός σπιτιού απέναντι από το σωματείο», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στην περιοχή που είναι το σωματείο της Ανόρθωσης στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου, στην Λεωφόρο Ευαγόρου, δεν επιτρέπεται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr